9:03 29 Nov 2018

Jävlar vilket liv i luckan det blev efter mitt förra inlägg. Har blivit kallad för: kommunist, rasist, dyslektiker och har även fått ett å annat mordhot skickat till mig. Jag skojade ju bara. Ville bara rikta blicken mot i mitt tycke ett rolig Youtubeklipp, från en skola som alla ändå får hålla med om står ut ifrån det vanliga. Jag tycker Djurs måste embracea att ni har champagnegallop fast ni inte ens kan köpa ut från systemet, var stolta för era rika föräldrar och att ni står ut, det piggar ju upp i dagens tråkiga jantesverige.

För att kompensera alla ledsna miner och kanske då även tvätta bort min hata djurs-stämpel (jag är ju trots allt från Lidingö och vill kunna sätta min fot där igen utan att jag blir nerf-gunnad av allt och alla) tänkte jag även recensera den näst mest segregerade gymnasieskolan i Stockholm och kanske Vrg Djursholms antites Södra Latins Youtube-videos.  (Jag vill också för sakens skull poängtera att jag är gammal Södra-elev, är dock även gammal VRG-elev, dock på den lite mer skabbiga Vrg Jarlaplan, så lovar att jag iallafall ska försöka vara lika ”hård”).

Ni behöver inte se videon, jag kan sammanfatta den med att man i 97 minuter får se massa internskämt och uselt skådespeleri. Vet inte om det är för att man på Södra alltid går runt och tippar på tårna i rädsla för att just trampa på någon, eller för att man hela tiden är mitt inne i en kur tenutex men folket måste sluta vara så himla bajsnödiga. Ut med pinnen i röven och säg som det faktiskt är. Hum:arna är inte bara ”snälla” utan mobbade töntar som inte kom in på Sam. Det är inte coolt att engagera sig i elevkåren eller något förening för alla tycker ju ändå likadant. Försök att få till ett hen-omklädningsrum i Flen, då har man på riktigt gjort skillnad.

Södra försöker ofta profilera sig som en PK-skola men inte ens där lyckas man, alla vet att globala gått om för flera år sen och att södra egentligen bara består av antingen 1. Folk från södermalm, alltså rika människor 2. Folk från en rikare förort som försöker lajva fattiga genom att shoppa alla sina kläder på humana. Nej Petter i musiklassen det är inte vänster att köpa en ferrari-pike bara för att den är röd, åk tillbaka till Lidingö. Nej Frida från Hum du har inte tolkningsföreträde om fattigdom pga fick bo i en månad hos mammas syster i Enskede när fyran i SoFo hade stambyte.

Så här kommer 5 frågor jag tycker de borde ställa i videon istället för de usla 73 som ställs:

  1. Hej Agatha Apollo, är det verkligen värt att röka och knarka bort hela studiebidraget när man lagt alla sina kort på gymnasieutbildningen ”Teater” som egentligen bara går ut på att bråka med ens lärare?
  2. Hej Solo Ingemansson, är det verkligen PK att gå i den mest vita skolan i hela INNERSTADEN? Där den som är mest höger är killen i musikettan som råkade rösta KD i skolvalet?
  3. Hej Kim Kristersson, ni alla får mac-datorer men klagar på kapitalism, vad sägs om att inte stötta världens största bolag och börja med PENNA OCH PAPPER som alla andra alltid gjort i alla tider (mest sur över att jag missade mac-åren trots att vi blev lovade).
  4. och hej Kanye Lingonberg, är det verkligen så att du valde södra för att vill stå upp för andra människor, eller var det bara för att du var lite mobbad i högstadiet och äntligen ville få hångla?
  5. Rune Andreasson, pest eller kolera, klä sig enligt sitt egentliga samhällsskick, alltså övre medelklass eller erkänna att flera i ens släkt röstar SD.

Förlåt, egentligen är jag bara avundsjuk på er alla. Att jobba är verkligen inte lite kul som att varje dag ses och hänga med sina kompisar och reta lärare tills de smäller av. Ingen lyxig jobblunch slår känslan av en matsal, skvallret som sorlar i lokalen, doften av panerad sej.

Älskar både Södra och Djurs, skulle vara kul att se ett Youtubeklipp där intervjusällskapet från Djurs och Slavs från Södra fick byta liv i en vecka. Kan ni lösa? Så tycker jag vi lägger allt detta bakom oss, vänder blad (Djurs fattar referensen).

Pål

6:48 28 Nov 2018

I somras fick ett klipp från Love Island Sverige över 20 miljoner visningar på Youtube över egentligen en natt. Klippet där gänget hånglar loss är nu uppe i 52 miljoner visningar och måste vara en av de mest sedda svenska klippen någonsin. En kompis hävdar starkt att visningarna helt och hållet beror på att det anses vara porr i Kina (Youtube är blockat i Kina men känner ändå på något sätt att det känns rimligt).

Youtube är väldigt underligt, du kan se 20 timmar afa-dokumentärer utan att det påverkar ens rekommenderade videos men ser man EN video med någon galen högergubbe så är hela ens youtube fylld med galna nazistvideos och teorier om att Hitler lever i Falkenberg.

Antagligen lite det som hänt när jag får denna video skickad till mig av en kompis, där en 16åring går runt och frågor folk vilka de skulle vilja kn av 02:orna på VRG Djursholm. Japp ni hörde rätt, folk födda 2002 har alltså börjat med kn.

Antagligen har folk råkat se en video med en 15åring och nu tvingas de alla se en video där en lite för självsäker grabb drar internskämt i en av Stockholms mest segregerade områden (bor bara typ Klarna vds och Blondinbellas ex-typer där).

Snart har 40.000 sett på en kille som i bape-hoodie går runt och skämtar om äldre killar, yngre tjejer och skidorten ”valdi” (antar att det är Val-d’Isère). Det är så himla konstigt. Att folk från andra skolor vill se detta? Kanske iof lite kul att se hur sjuka vissa ser ut när de har supersnygga mammor och sen superfula (men rika) pappor. Alla är liksom 70% snygga men någonstans där bakom ser man någon liten ful-gen.

Eller så är det bara spännande att följa den sociolekt som skapats på platsen. Alla pratar lite som att deras tunga har svullnat lite. Också värt att poängtera att toppkommentaren är ”Jag säljer vitt till typ hälften av alla jag såg på den här videon”, och att jag på riktigt först trodde personen menade bröstmjölksersättning.

Ska inte dissa några 15åringar som gör något för tycker det ändå är härligt med barn som inte bara spelar fortnite och mobbar oss som var teaterungar MEN har skrivit 6 frågor som grabben kan använda nästa gång för att kanske piffa upp innehållet lite, så de kan få ytterligare visningar.

  1. Hej Angelina Bergenkrans, är det sant att din pappa med sin kry-kopia lurat skattebetalarna på flera miljoner kronor och att de pengarna helt och hållet gått till hans hemliga familj som han har gömt på Rindö?
  2. Hej Bertil Klungenburg, smash or pass, Nya Karolinska eller nuon-affären?
  3. Hej Kristin Af blunkeflo, är det inte härligt att din syrra snart flyttar ut ur barnbarnslägenheten vid karlaplan så du kan flytta in, även om vi båda vet att du kommer vilja ha något större och att mormor självklart kommer hosta upp och lösa en ny trea.
  4. Hej Nils af Klammen, hur känns det att sätta tvåhundra ungar i ett flyg till ”valdi” när vi kommer ha flera miljoner miljöflyktingar om bara några år? Svårt att dricka vodka och knulla 02or med samvete då eller bara lite härligt?
  5. Hej Putte Wickman, trevligt att se dig, hur känns det att det din pappa varje vecka lägger på jakt hade kunnat rädda 20 indiska familjers liv när de lånat pengar för sin man som åker till Qatar och dör på bygget av nya stadiums till nästa Fotbolls vm, som du ju förövrigt ska till? Känns det så viktigt att få skjuta fasan?
  6. Adam klangelbeck, supreme ser jag, hur känns det att ha tagit ett legitimt streetwear-märke och PAJA det tillsammans med massa 12åringar som kan NOLL om mode?till ett märke för snorungar? (detta är jag mest sur över)

Eller så kan ni bara börja hångla och bli porr i kina.

/ Pål Ströbaek

8:25 25 Nov 2018

TW töntigt reseinlägg.

Det finns nog inget resmål någonsin folk ifrågasatt så mycket som just min resa till Istanbul. ”Ska du verkligen ge pengar till Erdogan”, skäller de på min Facebookwall. ”Gillar du diktaturer?”, skriker folk efter mig på stan. Folk åker till tvivelaktiga länder såsom Thailand, Filippinerna, Dubai, Kina och t.o.m Danmark HEEELA tiden utan att de blir shameade av allt och alla.

Jag tror det är för att folk känner sig lite smarta när de ifrågasätter Turkiet. Kanske för att Turkiet inte är lika allmänt kända som dummisar och då framstår man som woke och påläst om man ifrågasätter (bara det att 23 andra södra latinare redan gjort den ”originella analysen” i mina dms).

Men det var verkligen värt det. Staden Istanbul är otrolig, med fantastisk mat, urmysiga barer och ett väldigt trevligt men segt folk (all service tar 10 gånger längre tid än någonannanstans). Åk dit ögonaböj är mitt tips, och när du ska dit ska du testa dessa 4 konstiga tips på saker att göra och inte göra i Istanbul.

Testa ta en Uber

När vi kom till flygplatsen hade jag googlat mig till att Uber finns i staden. Väl på plats vid taxi-stoppen står polisen samt män med walkietalkies och informerar om att ”man kan få problem med lagen om man åker Uber”. Jag var lite kaxig först på ett ”vadårå, jag är ju svensk och kan inte hamna i trubbel”-sätt och tänkte Ubra ändå men avbokade snabbt pga så himla jobbigt bli en story på CNN och att de då de väljer fel bild. Denna är nämligen den första bilden som kommer upp när man googlar mig.

Frågar taxichauffören och han berättar att Erdogan hatar Uber och att han gjort allt i sin makt för att stoppa tjänsten. Enligt internet blir Uber-chaufförer trakasserade av ”vanliga” taxi-chaufförer och polisen osv. Vi vågade inte riktigt men mitt tips är att testa, för att se vad som händer. Se till att maila CNN en bra bild innan bara. Jag hade mailat in denna t.ex:

Katter

Istanbul kryllar av gulliga katter. Förr i tiden hade man skeppskatter som jagade bort både möss och råttor på båtarna och IOM att Istanbul är en hamnstad gick katterna i land och vissa kom aldrig tillbaka till båtarna utan stannade i staden. Katterna går fria på gatorna och vissa är ståtliga och vissa fula (men på ett härligt rufft sätt, typ som ett gäng fräschare Kleerups). Finns en hel dokumentär om katterna som heter KEDI som är skitmysig. Rekommenderar att klappa katterna. Se till att maila CNN en bra bild innan bara.

Karva in som Halvdan

Halvdan var en vanlig viking som någon gång på 1000-talet karvade in sitt namn i runskrift på balkongen i Hagia Sophia (googla om du inte vet vad det är din hedning). Skriv typ ”Heja mig jag heter Pål” (alltså inte Pål utan ditt namn, om du då inte heter Pål, skriv Pål isf… men vem heter Pål?. Eller typ ”Blondinbella kom tillbaka, din paus är redan alldeles för lång”. Se till att maila CNN en bra bild innan bara.

Bada inte Hamam

Alla tipsar om att bada Hamam. Jag tycker det låter obehagligt att sitta i ett 40 till 50gradigt rum med bara ett skynke över sig med massa gubbar, så jag avstår gärna. Däremot när jag googlade stavningen på hamam upptäckte jag ordet ”Sogukluk” som betyder ”Stort förrum till badet för relaxing och omklädning”. Det gjorde mig glad. Så rekommenderar bara att googla hamam egentligen, för att få läsa roliga ord. Se till att maila CNN en bra bild innan bara.

(Detta får man upp om man googlar ”Sogukluk”).

Rekommenderar alla att åka till Istanbul, väldigt cool stad. (Se till att maila CNN en bra bild innan bara).

2:37 20 Nov 2018

Ett sånt här inlägg hade aldrig skrivits av en kille 2015 men efter att pendeln svängt, de konservativa vindarna tagit sitt grepp om Sverige och Della Q gjort kvinnohat accepterat, känner jag mig redo.

Vad skönt att vi lever i post-pk hörni! All makt åt Jimmie, vår befriare!

Det finns en viss tjejtyp som vägrar försvinna. De finns mitt bland oss andra; på Pom och Flora, på Eataly, på Taverna Brillo konceptet ”Taverninan” och till och med på Beautybar By Hannah & Amanda. Jag pratar såklart om tjejerna som bloggar på plattformen DEVOTE och har DEVOTE-keps.

Vad kom först DEVOTE-keps eller tjejerna som bloggar på DEVOTE som har en DEVOTE-keps? Den frågan lämnar jag till experterna. Vad jag faktiskt vet är att de förökar sig. Varje dag drabbas 124st 18-åriga tjejer av DEVOTE-keps och om vi inte gör något nu finns risken att vårt land går under. En systemkollaps där Sveriges landmassa inte längre pallar trycket från tyngden av miljontals DEVOTE-kepsar.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Här är mitt bidrag till att uppmärksamma den epidemin som skördat flest offer under min livstid.

Thomas Krangnes

 

 

10:38 14 Nov 2018

November har av någon anledning blivit månaden då vi män ska spexa till det lite. Antingen odlar vi mustasch, ”Movember”, eller så slutar vi onanera, ”No Nut November”. Det förstnämnda spexet går väl att försvara med argumentet att det är för en god sak, låt oss uppmärksamma prostatacancer. Det sistnämnda spexet är en skam för det manliga släktet. 

Vissa av er kanske inte vet vad No Nut November är? Ni kanske är som min vän Jacques som (på riktigt) trodde det handlade om att inte äta nötter på en månad (”inte ens nutella??”). För er kommer här en sammanfattning från Reddit:

”No Nut November is an event where guys such as myself who find it hard to go even a few days without playing tug of war with the cyclops, attempt to go the entire month without making the bald man cry”. 

Det är alltså en månad då killar som liknar onani vid ”en dragkamp med cykloper” och/eller ”få den skallige mannen att gråta”, hindrar sig själva från att ”dra i trollspöt”. Varför gör de detta? Jo, för att testa sin viljestyrka. De vill kontrollera sina manliga lustar, inte vara slav under begäret och framförallt slippa skammen av att se sin reflektion i datorskärmen efter en 10 minuters ”tuppruskning” till furry-porr.

Det finns något så djupt tragiskt i denna rörelse. Kanske är det synen på män som testosteron-monster som måste handfängsla sig själva för att tygla sin sexdrift. Kanske är det för att det lite känns som en inkörsport till Incel-rörelsen. Eller så är det kanske för att jag är omgiven av No Nut Novmeber-idioter som inte ens klarar av 30 dagar utan att ”strypa ålen”.

Ta min vän som pluggar på KTH som ett exempel (det hör egentligen inte till historien att han går KTH, men visst känns det som en detalj som verkligen hör till historien?), han klarade alltså fyra dagar. 1 November, 2 November, 3 November, stopp. Det är svagt. Ta min andra vän som pluggar på KTH (återigen, hör inte till historien, men… hör ändå till historien va?), efter sju dagar av avhållsamhet går min vän på en dejt och får ligga (Tydligen är det okej att ligga inom vissa No Nut-kretsar). Dagen efter bestämmer sig min vän för att onanera för att ”man måste ju runka dagen efter man legat?”.

Kanske är det just den bristande viljestyrkan som är det djupt tragiska. Kanske har de alltså rätt. Kanske är vi alla inte bara omgivna, utan vi alla är No Nut November-idioter.

Thomas Krangnes