Fem saker Amanda Schulman hellre har på väggen än Birro-tavlan

10:08 19 Mar 2017

Att Marcus Birros exfru Jonna Vanhatalo auktionerade ut deras otroligt vackra bröllopstavla för goa 50 000 kr har väl inte undgått någon, men vem som skulle ha denna conversation piece på väggen har varit oklart fram tills nu. Säg hej till din nya inredningsdetalj, Mandy Schulman!

Glöm aldrig detta datum: Söndagen den 19 mars 2017. AKA dagen då Alex Schulman avslöjade på Instagram att det är han som fått äran att ha Marcus Birro och Jonna Vanhatalos uuunderbara bröllopstavla i sitt hem. Han och Sigge Eklund har tidigare pratat om att de ville köpa tavlan, som såldes på Tradera för 50 100 kr komplett med knytnävshål i Birros face, i sin podd, men det var ingen av dem som faktiskt kammade hem vinsten.
– Jag var med och bjöd på tavlan. Det gjorde Sigge Eklund också, en bra bit över 10 000. Men sen rann det i väg och jag gav upp vid 15 000. När tavlan sedan såldes för över 50 000 var jag bara nedstämd. Jag har känt mig otroligt sorgsen hela veckan, berättar Alex Schulman för Aftonbladet.

Så. Alex Schulman har alltså inte köpt tavlan, men ändå äger han den plötsligt. Hur gick det till?
– I fredags när jag kom hem från jobbet stod ett paket utanför dörren. Jag trodde det var till Amanda, så jag ställde den i hallen utan att bry mig om den. Men det var något med paketet. Som om det talade till mig eller något. Jag öppnade det och där var tavlan. Det visade sig att ett kompisgäng hade gått ihop och gemensamt köpt tavlan som en present till mig, säger Alex, återigen till Aftonbladet.

Nu äger paret Schulman detta verk, och det är ju jättekul för dem. Eller? Hur förhåller sig Amanda, som utöver superentreprenör, kläddesigner, byråägare och författare ju är något av en inredningsdrottning, till att ha detta stycke hötorgskonst till skilsmässoaltare i sitt liv och i sin lägenhet? Slår man upp ”god smak” i en ordbok dyker som bekant Amandas face upp, och tavlan kan ju omöjligt passa in i deras Pinterest-moodboard för våren 2017? Vi kan tyvärr inte komma på något som skulle kunna vara värre i dekorationsväg, så här kommer istället fem saker som Amanda Schulman antagligen hellre hade haft på väggen.


1. IKEA-bild på dubbeldäckare i ”busy London”


2. Salvador Dalis tänkvärda kommentar om tidens förgänglighet


3. Andy Warhol-affisch från Moderna -68, AKA alla tjejers sätt att visa att de är ”lite djupa”


4. Hela Katrin Zytomierskas knullroman Bucketlist i väggord

Tråkigt eller lite gött när det här stycket hamnar där the magic happens:
“Hon drog upp honom för att kyssa honom och kände hur han var hård och redo. Lika redo som hon. Hon letade sig ner för att hitta hans kuk och förde in den i sig. För att visa att han var välkommen in och att förspelet var över. Hon ville inte hålla sig mer, hon ville bli påsatt och det ordentligt. Med en gång!“


5. Vad som helst i turkos

BONUS: Vi har sysselsatt oss med lite seriös grävande journalistik, och det finns enligt Traderas budhistorik bara en budgivare som hoppade av runt 15 000 kr. Den har alias ”koalasuit”. Let that sink in.

Färdig?! BRA! Låt oss nu låtsas att det faktiskt är Alex som har kontot, för här kommer nästa steg i Koalasuitgate: denna säljare har bara en annons uppe. Där säljer hen en Elvine-jacka i modellen ”Gunnel”, som tyvärr är för liten.

Det finns inte en chans att Amanda Schulman skulle köpa en Elvine-jacka i modellen Gunnel, så det måste nästan vara så att Alex säljer en gammal kvarleva från Zytiomerska-tiden. Kan någon snälla ta på sig att shoppa detta alster, om så bara för att möta koalasuit för överlämning i Norrtälje och sedan berätta för oss vem det var som dök upp? Tack, gulle du!

/Karin & Camilla

En kommentar | “Fem saker Amanda Schulman hellre har på väggen än Birro-tavlan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Gunnar skriver:

    koalasuit är en säljare från Norrtälje.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp