Tired

3:19 18 Apr 2016

TW: psykisk ohälsa

Jag är trött på att må såhär, att vakna upp mitt i natten pga ångest, att inte kunna gå upp ur sängen, att inte känna något annat än självhat. Att inte kunna göra något jag tycker är kul, som att t.ex. blogga eller träffa vänner, för rädslan att förstöra det eller att inte vara tillräckligt bra. Antingen suger allt eller så känner jag absolut 0. Och varje gång det ljusnar och jag tänker ”nu kommer det bli bra” så sjunker jag under ytan igen och det börjar om. Jag går sönder.

Att jag har mått såhär är inget nytt för mig. Men jag kan inte fortsätta må såhär. För, ärligt, jag minns inte sist jag kände riktigt lycka. När jag senast inte inte tänkte destruktiva/negativa tankar. Jag är trött på att känna mig osäker, på att kritisera varje grej jag gör. Jag är trött på stirra på mina selfies och peka ut ”fel” i mitt ansikte eller stå framför spegeln och känna inget annat än avsky för mig kropp. Jag är trött på att jag lever på bekräftelsen jag får av andra.

Så jag har sökt hjälp. Det var verkligen inget lätt beslut att ta, dels av anledningar jag inte vill nämna här, och dels för att jag inte vill träffa någon som istället för att fokusera på mitt mående och att hjälpa mig, kommer fokusera på min bakgrund och applicera sina rasistiska föreställningar på mig (hänt mig innan). Men jag vet att om jag inte tar tag i det så kommer jag explodera. So I’m doing it. Hur svårt och jobbigt det än kommer vara. Jag ska, inshallah, må bra igen.

But why am I sharing this with u guys? Vad är meningen med detta? Jo, jag skriver det här extremt personliga inlägget för 1. Mig. För att jag behöver få ut det här. För att jag behöver hjälp och stöd. 2. För att jag har skrivit och raderat det här inlägget så många gånger pga skam, men jag tänker inte förminska eller dölja hur jag mår för andra människors skull, not anymore.

8 kommentarer | “Tired”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Martina skriver:

    Åh behövde läsa detta idag. För att känna att jag inte är ensam i världen. Det är fantastiskt att du söker hjälp!! Jag var i typ din ålder första gången jag sökte hjälp efter att ha mått dåligt länge och det förändrade så otroligt mycket. Psykiskt mående drabbar alla och jag hoppas du får den hjälpen du behöver, jag kämpar fortfarande på men det är enorm skillnad nu från hur det var förr. Många kramar och lycka till till oss båda !!!

  2. Amandi skriver:

    Alltså vad bra att du söker hjälp! Så himla värt, så himla viktigt. Har hjälpt mig mycket att jag till slut kom till en vettig person att snacka med.

    Det går att anmäla till inspektionen för vård och omsorg (IVO) eller psykologförbundet om en blir felbehandlad. Ingen ska behöva få dålig vård eller utbilda sin terapeut i bra bemötande.

    Lycka till och hoppas det blir bra!

  3. Alma skriver:

    All styrka och kärlek och värme!!! Ser upp till dig massa. du är grym, oavsett vad!!!

  4. Sandra Daniel skriver:

    Jag är med dig finaste du ❤️

  5. Habiba skriver:

    Du är grym. Även om du kanske känner att det inte blir bättre så kommer det att bli bättre, finns så många människor inkl mig själv som går/gått igenom det du gör och har tagit sig igenom det!! Håll motivationen uppe, ha bara nära och kära runt om dig, onödiga människor är det sista du behöver för att ta dig igenom detta. In sha Allah så kommer du må bra snart ❤️

  6. Johanna skriver:

    Asfint att du orkar dela.

    Har själv precis börjat komma ut ur min depression men fan vad det har varit en overkligt jobbig tid.

    Hoppas allt går bra och tänk på att ibland kan (rätt) medicin göra gott under en period för att hjälpa komma ur…

  7. Bea skriver:

    Åh tack för att du skriver om detta. Jag har känt på exakt samma sätt, och gör stundtals fortfarande. Jag går hos en psykolog och det är till stor hjälp. Det kommer att bli bättre, jag är säker på det. Heja dig (och mig)!

  8. SH skriver:

    Alltså syster <3 har varit på samma plats och förstår rädslan för att sitta framför en blåögd människa man känner noll igenkänning hos, som bara får en att känna att jag kommer aldrig mer söka hjälp hos er för ni har redan bestämt er för vad och vem jag är. Jag hoppas att det gått bra för dig och att du fått en vettig samtalskontakt. Att må bra är ett livsprojekt, man kämpar med det dagligen och jag ber Allah att du finner ro och att Han ger dig styrka att hantera denna prövning. Om du vill prata eller så så kan du maila mig. Ta hand om dig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste inläggen