Oh Allah, let us reach Ramadan

10:51 18 Maj 2017

Det är lätt att glömma bort att ens dagar är räknade, glömma bort att denna dunya är en illusion, lätt att försumma det spirituella. Oviktiga saker tar upp all ens tid och energi och det mest viktiga, ens relation med Allah, glöms bort. Man måste stanna upp och rannsaka sig själv, fråga sig själv, vad är min högsta prioritet just nu? Vad kan jag göra för min akhira*? Ramadan är en ny chans, ett tillfälle att börja om och det gäller att tillvara på den chansen. Planera, sätt upp mål, vad vill du åstadkomma denna ramadan? Vad vill du fokusera på? Hur ska du stärka din relation med Allah?

Till skillnad från tidigare har jag denna gång satt upp en realistisk plan på vad jag vill åstadkomma denna månad. Jag vill och ska, inshallah, utnyttja denna månad på bästa möjliga sätt för att stärka mitt religiösa och spirituella jag. Min avsikt är att jag ska komma Allah närmare. Jag ska be mina böner regelbundet, läsa quran oftare och få ut det mesta av mina dagar. Jag kommer även minska användning av sociala medier för mår mycket bättre när jag gör det, samt får mer tid över att göra andra saker. Jag ska äta bra så att jag faktiskt orkar göra mer än att ligga i sängen hela dagen.

Fler saker man kan göra denna ramadan:

  • Recitera 4 sidor av quranen efter varje bön för att komplettera Quranen under 30 dagar.
  • Lyssna på föreläsningar. Kan tipsa om grymma Yasmin Mogahed.
  • Göra mer Dhikr.
  • Ha en-sociala-medier-detox, allt från att inte checka mobilen ofta till att ta bort, inte nödvändigtvis konton, men apparna från mobilen.
  • Gör en lista på de sakerna du vill försätta göra även efter denna månad och hur du ska nå de målen.
  • Spendera mer tid i mosken.
  • Be tarawih varje natt av ramdan. (glöm inte att ha med vattenflaska)
  • duaa, duaa, duaa.
  • För icke-muslimer, passa på att läsa detta inlägg, alltid relevant.

Glöm inte att förnya dina asvikter och må allah underlätta och belöna vår fasta.

 

*Akhira – livet efter döden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste inläggen

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg