En grej som hände på en sushirestaurang just

12:35 7 Nov 2019

När jag stod och väntade på min mat på Mogges, Gamla Stans bästa sushirestaurang, hände det en märklig grej. En kvinna efter mig i kön beställde 9 bitar vegetarisk sushi. Vegetarisk sushi? Vem äter vegetarisk sushi? Nej, jag skojade. Det var inte det som var den märkliga grejen. Den märkliga grejen var sushikockens svar.
– Vi har inte 9 bitar. Vi har bara 11 bitar.

Jag vet inte hur det är med er men jag kunde se en enkel lösning på det problemet. Det kunde dock inte den beställande kvinnan, som sa ”okej” lite förvånat och betalade för 11 bitar.

Det fick mig att tänka på när jag var på hamburgerkedjan Hesburger i den lettiska huvudstaden Riga. Följande dialog utspelade sig efter att kassabiträdet frågade vilken storlek jag ville ha på läsken och pommes fritesen.
– Medium coke and small fries.
– We don’t have medium coke and small fries, we only have medium-medium and small-small.

Men det var precis efter att det hade tagit slut med en tjej jag var superkär i då. Alltså precis som i ett par timmar tidigare. Och slut som i att vi skiljdes åt på hotellrummet, åkte hem var för sig och aldrig såg varann mer. Man pallar liksom inte hålla på och bråka om pommes frites-storlekar då.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp