Martin Schibbye är en tönt

7:08 5 Nov 2019

En gång när jag gick på universitetet fick vi i uppgift att be varsin frilansjournalist om råd för frilanslivet. Jag var i vanlig ordning sent ute och skrev till Martin Schibbye att jag kunde tänka mig att lämna in texten lite efter deadline om jag fick intervjua just honom. Dels för att det inte skulle ta två veckor att få svar och dels för att smickra honom lite.

Vet ni vad han svarade? ”Mitt bästa råd är att aldrig missa en deadline”. Det var allt han skrev. Hahaha.Vilken jävla tönt. Om det är någonstans man kan missa en deadline så är det på universitetet. Hela universitetet är ett smörgåsbord av nya chanser. Man kan göra uppgifterna lite när man känner för det. Jag lämnade till exempel in min c-uppsats någon gång efter midsommar. Typ en månad efter mina klasskamrater. Det gick bra ändå.

Nu är jag sugen på att missa en deadline igen. Jag har fått i uppgift att återuppliva ett gammalt Nöjesguidenformat som heter ”Krogcupen”. Konceptet är att man sammanföser två omaka kändisar, krökar ner dem rejält och sedan betygsätter hur bra de är på att festa (Här är ett exempel från 2008). Jag fattar att det är bortskämt att se det här uppdraget som ett tråkigt måste, men nu är det så det är.

Min plan var att en av kändisarna skulle vara Marcelo från Paradise Hotel. Men han svarade inte på sms och nu har jag tappat sugen helt och hållet. Och jag måste få det överstökat innan veckan är slut.

Har du förslag på två kändisar som det vore roligt om jag gick ut och festade med? Eller är du en kändis som vill bli bjuden på middag och alkohol nu på torsdag? Mejla mig på frasse@ng.se.

Eller så skiter jag bara i det. Vad ska chefredaktören göra? Döda mig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp