Jag spökskrev åt Alex Schulman

11:33 14 Jan 2020

Long time no see, kära läsare. Det har gått tre dagar sedan Stockholmspriset och efter att ha bälgat i mig fyra Red Bull om dagen sedan dess börjar jag så sakteligen vakna till liv.

Dagen före galan fick jag mitt livs mest prestationsångestfyllda uppdrag. Julia Frändfors bad mig skriva manus åt Alex Schulman. Det skulle vara en liten presentation av Julia Frändfors och Julia Lyskova som skulle spelas upp i högtalarna på Södra Teatern innan de gick upp på scenen.

Fy fan alltså. De första timmarna var jag helt apatisk. Jag låg med pannan mot skrivbordet och väste illa valda svordomar för mig själv. Hållning som en ostbåge. Inte nog med att han skulle läsa in något jag skrivit, han skulle läsa in något jag skrivit som skulle låta som att han skrivit det.

Till slut tog jag mig samman. Någonting var jag ju tvungen att skicka. Det här är vad jag skrev.


”God afton, stockholmare. Det är jag, Alex Schulman, som talar. I kväll ska ni få se någonting ni aldrig har sett förut. En glitch i ert Matrix. Den här duon har nästan aldrig tidigare stått på en scen tillsammans. Men de har kommit hit i kväll för att skänka oss hopp.

För vi lever i en stad som fördriver kebaberiorna från Kungsholmen, rökarna från uteserveringarna och nattklubbarna från innerstaden. Därför har vi samlats här på Södra Teatern för att belöna alla hjältar som gör att det fortfarande är värt att leva i Stockholm. Jag vet inte hur det är med er, men jag har inte varit så här uppspelt sedan Notre Dame brann.

Nu är de här, Stockholms klarast lysande stjärnor. Låt dem trollbinda er med sin karisma och värme. Ge en stor applåd till Julia Frändfors och Julia Lyskova!”

Sedan följde nästa fas av apati. Väntan på hans respons. Till slut fick jag ett sms från Julia.Han sa ”roligt manus!”.

Jag gjorde ett ärevarv på redaktionen. High-fivade hela säljavdelningen. La en extra sockerbit i kaffet. 

I triumf printscreenade jag smset och skickade till min kompis Filip.”Gjorde han citationstecken i luften när han sa det?” svarade Filip.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp