Mediernas gransking av Brita & Kalle

2:39 8 Apr 2020

Hahaha. Jag lyssnade just på den roligaste ofrivilligt roliga radiounderhållningen jag hört på ett tag. Ni måste lyssna på detta. Det är Medierna i P1:s reporter Terje Carlsson som fått nys om att Brita och Kalle Zackari Wahlström är folkbokförda i ett radhus i Skarpnäck, och inte bondgården utanför Nynäshamn som de flyttar till i deras nya SVT-program Hjälp, vi har köpt en bondgård.

Så får det inte gå till enligt Terje Carlsson. Så han ringer upp Kalle Zackari Wahlström och konfronterar honom. Kalle svarar att de bor på bondgården, men att de är skrivna i Skarpnäck eftersom de har dagisplats där. Terje Carlsson häpnar.
– Det innebär ju att ni bryter mot folkbokföringslagen?

Kalle får svårt att hålla sig för skratt.
– Det låter jätteläskigt. Jag måste åtgärda det här. För jag vill ju absolut inte bryta mot någon lag. Jag kände inte till den där lagen. Visst var det fängelse om man bryter mot den? Det låter ju jävligt mäktigt att sitta i fängelse för att man varit folkbokförd på fel adress, säger han samtidigt som han till slut börjar skratta.

Men Terje Carlsson förstår inte vad det är som är så jävla roligt. Det är ju allvar det här! Begriper inte Kalle Zackari Wahlström det? Så Terje tar sats igen:
– Om ni säger att det är en dokumentärfilmsserie, men har dagisplatsen kvar. Då har ni ju ändå inte riktigt tagit steget och flyttat ut på landet?

Och så fortsätter rundgången inslaget igenom. Kalle som förklarar att de har kvar folkbokföringen för dagisplatsens skull, och Terje som undrar hur i hela världen man kan göra ett tv-program om att flytta till en bondgård om man är folkbokförd i ett radhus i Skarpnäck. Jag vet inte hur det är med er, men jag vill så gärna vara med när de berättar för Terje Carlsson att Erik Haag och Lotta Lundgren inte reser i tiden på riktigt i Historieätarna.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp