Riktiga Östermalm

2:42 13 Apr 2020

Morsan ringde.
– Du kanske ska börja söka ny lägenhet nu när ditt kontrakt går ut snart.
– Ja, det står mellan det och att ta mina saker och starta ett nytt liv på gatan. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, svarade jag.

På tal om att flytta åt jag lunch med Bianca Meyer på spökrestaurangen Brillo häromdagen. Jag skriver ”spökrestaurangen” därför att vi var de enda som var där trots att det var fredag och klockan var 12. Ni kanske undrar vad det har att göra med att flytta? Jo, Bianca har precis flyttat till en del av Östermalm som hon tycker är mindre Östermalm än den där hon bodde förut.
– Papporna är pappalediga här. Det är de inte på riktiga Östermalm. Och häromdagen hittade jag Arv och miljö av Vigdis Hjorth i trapphuset, den läser man inte på riktiga Östermalm, sa hon innan hon bjöd mig på en snus som var så stark att den kan söva hästar.

Bianca ska förresten börja blogga hos oss i morgon. Säger hon. Jag har lärt mig att hon har en tendens att skjuta upp saker. Lunchen vi åt i fredags skulle vi till exempel ha ätit den 11 december enligt min kalender. Det får mig osökt att tänka på när jag hörde av mig till Jonatan Unge i december 2017 och bad honom förutspå det kommande året i Nöjesguiden. Han svarade i juli och frågade om det fortfarande var aktuellt. Så här i efterhand kan jag tycka det var lite stelbent av mig att säga nej.

In other news bad SVT mig att tipsa om dokumentärer som finns på SVT play på deras instakonto. Jag valde ut tre filmer på temat ”manliga genier”. Ta del av mina tips här.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp