Blev kränkt på en vinbar

11:48 28 Aug 2020

I går var jag på en vinbar med Thomas. När vi slog oss ner på uteserveringen visste jag inte att jag snart skulle bli utsatt för mitt livs värsta kränkning. När servitrisen visade oss vinlistan pekade hon nämligen på priset och sa ”Detta är alltså per glas”. Så gränslöst förminskande av henne att förutsätta att vi inte skulle förstå det. ”Jaha, så man får inte en flaska vin för 175 kronor?!?” fick jag lust att säga. Men det gjorde jag inte det. Istället sa jag ”Vet du vad? Vi tar en trelitersflaska Charles Heidsieck”.

Bekymret med detta är att en trelitersflaska Charles Heidsieck kostar 8 500 kronor. Men det positiva är att servitrisen i alla fall inte tror att jag aldrig hade varit på restaurang förut. Och det är värt mer än alla pengar i världen.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp