McDonalds byter till papperssugrör

1:42 19 Aug 2020

Jag satt och ströp mig själv med ett krokodilskinnsbälte från Ermenegildo Zegna när ett mejl från McDonalds svenska presschef Henrik Nerell plingade till i min telefon och erövrade min uppmärksamhet. Vad kunde han tänkas vilja mig? Skulle jag äntligen få en hamburgare uppkallad efter mig? Eller mejlade han för att berätta att de ska installera majonnäspumpar bredvid ketchuppumparna i alla restauranger? Satt Henrik Nerell också och ströp sig själv med ett krokodilskinnsbälte från Ermenegildo Zegna?

Om han gjorde det sa han i alla fall inget om det i sitt mejl. Där stod det istället att McDonalds ska byta ut plastsugrören mot papperssugrör innan år 2022. På tonen i mejlet låter det som att Henrik Nerell tycker att detta är någonting positivt. ”Nu sjunger plasten på sista versen hos McDonald’s. Idag tillkännages att McDonald’s från och med september fasar ut plastsugrören i sina restauranger och kommer även att successivt byta ut plastbrickorna mot brickor gjorda i havsplast – detta hyllas med en avskedsserenad helt skapad med hjälp av de utgående engångsartiklarna som instrument, spelade av sångtrion Solala”, skrev han.

Henrik Nerell kanske kan lura sig själv och sångtrion Solala. Men han kan inte lura mig. Det är helt enkelt inte trevligt att dricka med papperssugrör. Därför formulerade jag ett par frågor som jag, rätt gissat, skickade till honom. Mina frågor och hans svar följer nedan.

Har ni verkligen tänkt igenom det här? Alla som någonsin har druckit ur ett papperssugrör vet att det är en fasansfull upplevelse.
– Vi har tänkt ordentligt och papperssugrören kommer att vara en bra upplevelse MEN för de som inte vill ta risken så finns alltid möjligheten att dricka direkt ur muggen.

Kommer McDonalds papperssugrör skilja sig från andra papperssugrör på något sätt? Har ni lyckats få bort den där känslan av att man har… papper i munnen? 
– Papperssugrören är bra, de bästa vi har fått tag på. Känslan är att man har ett sugrör i munnen.

Kan det inte vara värt lite miljöförstöring för att vi ska få dricka ur trevliga sugrör av plast? Det är som Winston Churchill sa under andra världskriget: ”Utan plastsugrör har vi ingenting att försvara”. 
– Nej, vi och många andra tycker att papperssugrör tillhör framtiden. Vi är övertygade om att Winston hade hållit med om han levt idag.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp