Danska Svensson, Svensson

2:57 21 Feb 2021

Det sägs att ljummen mjölk är bra mot panikångest, men Svensson, Svensson är bra mot det mesta: gräl mellan kvinna och man, bakfylletankar, dålig kontakt med mamma och pappa, omysig lägenhet och overklighetskänslor. I går använde jag filmen från 1997 för att driva ut demonerna. Efteråt läste jag på lite och lärde mig nåt nytt. Nämligen att det finns en dansk kopia av Svensson, Svensson som heter Madsen og co. De danska manusförfattarna har i princip bara översatt det svenska manuset rakt av. Handlingen och skämten är desamma. Även om de förstås är anpassade för en dansk publik. Seriens familjefar Mogens Madsen är till exempel besatt av Michael Laudrup istället för Björn Borg.

Någon som kallar sig ”Bob Dylan” har lagt ut alla avsnitt av Madsen og coYoutube. Festlig tittning för fellow Svensson, svensson-skallar därute!

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp