Saker folk måste sluta säga om Clubhouse

11:48 11 Feb 2021

 

1. ”Det är som Ring P1”

Man måste inte säga allt man tänker. Om man inte är Viktor Frisk. Han har nämligen ett medicinskt tillstånd som gör att han måste säga allt han tänker. Men de flesta är trots allt inte Viktor Frisk. Därför tycker jag man ska tänka sig för innan man säger att Clubhouse är som Ring P1. Alla som gjort misstaget att stoppa in huvudet i något av de större rummen, exempelvis Lunchrummet, där alla man byter trottoar när man ser på stan samlas för att diskutera när pandemin ska ta slut, har redan tänkt ”Det här är som Ring P1” (utan att torgföra det med något självbelåtet i rösten). Det är troligtvis den minst unika tanken som den mänskliga hjärnan kan frammana just nu.

2. ”Vad hade Clubhouse varit utan pandemin?”

Det är klart att vår ödelagda värld har ökat peppen på mänsklig kontakt. Men folk är så jävla snabba med att tillskriva kontrasten mot pandemins trista vardag alldeles för stor betydelse för precis allt som gör succé i coronans tidevarv. Håkan Hellströms singel Tillsammans i mörker och Netflix-serien Emily in Paris är två exempel. Som att inte redan de gamla grekerna tyckte om Håkan Hellström och drömska bilder av Paris! Som att det inte har hittats hällristningar inspirerade av texten till Nu kan du få mig så lätt på klipporna i Bohuslän! Folk verkar ha glömt bort att vi gillade kul saker även när barerna stängde klockan ett. Burktelefonen, brevduvan, faxen, booty callet, Facebook, Twitter, Instagram och Tiktok är bara några av alla tekniska innovationer som fört människor samman och klarat sig just fine trots att de uppfanns innan någon hade hört talas om #grytorochkastruller.

3. ”Kommer man kunna tjäna pengar på det?”

Varenda kändis, influencer och näringslivsperson med, eller utan, självaktning är redan där. Deras publik börjar sakta men säkert hitta dit för att höra på när de sitter och gaggar i TIMMAR. Vad tror ni själva?

Ps. För dig som inte kan få nog av att lyssna på när mediafigurer diskuterar Clubhouse kan jag rekommendera mitt lilla inhopp i gårdagens Studio Ett. Är det bara jag, eller fanns det något syrligt i Britt Stakstons ton när hon sa att de som är intresserade av godnattsagor kan gå in och följa mig?

Ps 2. Blev påhoppad av min vän Simon Strand i en av hans Clubhouse-krönikor för Breakit. Det är bra Simon, hugg dina vänners huvuden och skåla i deras blod!

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg