2:17 16 Aug 2016

Hej alla nyktra!

Inte så konstigt att ni är nyktra – klockan är i skrivande stund bara 12.18. Jag, å andra sidan, har varit full sen halv sju imorse. Och i rikstelevision, at that.

Ni undrar varför? Jo, med anledning av Aida Hadžialićs rattfylla & avgång blev jag och Mattias Svensson (!) inbjudna till TV4:s Nyhetsmorgon för att testa hur fulla vi blev på samma mängd alkohol – två glas vin. På tom mage. Halv sju på morgonen. Jag blev, you guessed it, dyngrak. Kan inte tala för @mattias_neo eftersom han lämnade mig vind för våg för att ”jobba” på lugnare plats, medan jag härjade runt och flirtade med Birgitta Ohlsson i frukostrummet, men…

Som vanligt har jag memeifierat min medverkan. Ingen fylla som inte för bloggmaterial med sig, som jag brukar säga.

hKLaOlzr

När man har tackat ja till något som lät kul i teorin och inser sitt misstag först i live-sändning.

egiJFG3q

I exakt den här stunden tänkte jag: ”lika bra att man gör lite reklam för sig själv när man ändå är här”. Sen kom jag på att jag ett, är nöjd med den kille jag har och två, hade lite svårt att wrap min gigantiska mun runt en så liten… Äh. Vi glömmer det.

2ypPNM7y

När man har the time of one’s life och sen inser att det är för att man just sänkt två glas chianti i skrämmande fart.

Skärmavbild 2016-08-16 kl. 11.49.37

Generad och uthängd (men överlycklig) som den som aldrig lyckades sänka sin promillehalt, trots två och en halv timmes (?!) väntan. Till och med Peter Jihde är chockad när han inser: de valde fel vinhagga.

Skärmavbild 2016-08-16 kl. 11.45.15

När en alkoholforskare och en polis föreläser om riskerna med drinking & driving men man är besatt av vin.

Ni undrar över resultatet? Det gick sådär. Å andra sidan la fyra främmande män till mig på Facebook bara under det första tvåminutersinslaget, så jag väljer att se på det här debaclet som en positiv upplevelse, all in all.

Skärmavbild 2016-08-16 kl. 14.07.44

/Greta, fortfarande full (tack TV4!)

1:20 5 Aug 2016

seinfeld-911-script-read

Glada nyheter för fans av smaklös, simpel nittiotalshumor! En person har skrivit ett manus till ett Seinfeld-avsnitt som utspelar sig dagarna efter 9/11, och det är alldeles, alldeles underbart.

Den amerikanska komikern Billy Domineau borde sörja att han inte föddes ett par decennium tidigare, med tanke på hur spot fucking on han hade varit för att skriva riktiga Seinfeld-skämt när det begav sig. Men no matter! Äntligen är tiden (kanske) mogen för The Twin Towers, bara femton år efter 9/11.

Småaktigheter, ”get out!”:s och Kramers eventuella inblandning i terrorattentatet, samt inhopp av rätt många familiar faces, ett femtio sidor långt mästerverk som icke är särskilt svårt att se framför sig medan man läser.

Nedan följer mina favoritdelar, föga förvånande till stor del Elaine-relaterade. Här läser ni hela. Själv ska jag kanske lägga eftermiddagen på att leta upp en gammal bisarr Elaine/Jerry-fanfiction (?!) jag läste en gång.

Skärmavbild 2016-08-05 kl. 10.23.07 Skärmavbild 2016-08-05 kl. 10.39.51 Skärmavbild 2016-08-05 kl. 11.16.53

/Greta ”kan inte ha ett cover photo på Facebook som inte föreställer Elaine” Thurfjell

3:06 3 Aug 2016

0916.cover.lo

Dags för den obligatoriska kommentaren som följer på att Rihanna rör ett finger! Eller, närmare bestämt, frontar septembernumret av W Magazine

Temat för den så kallade ”fotosessionen” (instant flashback till när jag var tolv samt poppare och brukade gå ut i skogen med mina kompisar för att fota varandra på olika stenar och lägga upp på Bilddagboken med captionen ”happy people never fantasize”) är Tomorrow, som W Magazine beskriver som ”the last woman on earth and the ruling warrior queen in a dark, dystopian future”. Baddest bitch of the post-apocalypse! Sällan har man hört talas något som är så mycket outfit och/eller personality goals.

Nej, nu låter vi gemensamt bilderna tysta mun.

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.43.11

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.43.55

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.44.09

WMRIRI050K3U0

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.44.43

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.44.57

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.45.15

Perfekt Mad Max: Fury Road/The Capitol/kärnvapenkatastrof-känsla. Känns som promobilderna för en film man verkligen vill se.

/Greta Fenty

4:48 8 Jul 2016

Cmyqs5YUcAAeeEm

Extremt starkt klipp från hennes konsert i Glasgow häromdagen. (Jaja, varsågoda att skämta om Beyoncéguiden, det brukar vara så väldigt intelligent.)

Man kan även läsa en text på hennes hemsida om saken.

/Greta

4:35 7 Jul 2016

IMG_4856

Plötsligt en dag händer det bara. Jag lägger till Ebba Busch Thor på Snapchat. Snapchat säger att vi, jag och Ebba Busch Thor, är vänner nu.

Ebba Busch Thor har precis skaffat Snapchat, mitt under brinnande Almedalsvecka. Man får anta att så många roséstinna lobbyister har sluddrat ”öööh, Ebba, har du snap?” – i hopp om lite nytt runkmaterial ”food for thought” nu när bildgooglingen börjat kännas uttjatad – att hon till slut inte orkade annat än att ladda ner appen.

Alltså hade det inte varit så konstigt om hon ännu inte till fullo hade bemästrat de tekniska delarna av det hela. Men det är inte där skon klämmer. Jag har helt fräckt printat vilt (hoppas hon har stängt av notifications) från hennes mystory, så nu går vi igenom det här, va?

IMG_4858

Det börjar starkt! En annan person filmar Ebba som står en bit bort i rummet och svarar på ohörbara frågor. ”Pressklungan”! Tänka sig!

IMG_4859

Här piper Ebba fram att hon har gjort en intervju med Majblomman, och att hon, liksom de, vill att barn ska få ha ett bra sommarlov. Liten dipp i den tekniska skickligheten, där Ebba helt enkelt har vänt på mobilen för att få med Majblomman-människornas ansikten. Ebba! Det behövs inte! Ni hade synts alla tre ändå!

IMG_4860

Mitt under brinnande KD-dag går Ebba hem till sitt tillfälliga bo i Visby och lägger sig och högläser Bamse (för sitt barn, får man väl ändå utgå ifrån). Genast sätter fantasin igång. Är det Ebba själv som balanserar boken i en hand och filmar med den andra? Har hon lejt någon utomstående för att fånga denna mysstund? Gömmer det sig verkligen ett barn bakom boken, eller är en stunds högläsning av Bamse något Ebba gör på egen hand som ”uppladdning…” inför varje tal?

IMG_4861

”Efter en späckad dag med intervjuer och möten”, citat Ebba, är Ebba på väg i full fart till det traditionella partiledartalet. I bakgrunden spelas den typen av själlös house som enligt lag måste spelas överallt, dygnet runt, under Almedalsveckan. Det är ingen 5/5-snap, men den har en framåtanda som saknas i…

IMG_4862

… den i skrivande stund senaste snapen på Ebba Busch Thors mystory. Ebba! Såhär kan du inte lämna oss! Med en grådaskig bild på Almedalsfontänen och ditt barns bakhuvud, utan att ens dekorera den med det så smärtsamt uppenbara skämtet ”en dag ska allt det här bli ditt”! Dessutom skulle någon kunna missta dig för, hemska tanke, en singelmorsa. Se upp för lobbyisterna.

Och uppdatera din mystory, är du snäll, jag har abstinensbesvär.

/Greta ”enligt uppgift ‘jättelik’ Ebba Busch Thor” Thurfjell