Röda mattan på Brit Awards 2016: Årets tråkigaste klänningskväll

3:00 25 Feb 2016

Som er ständiga röda mattan-reporter är det min plikt att underrätta om vad som försiggår på all världens galor. Stundtals är det en ofattbart betungande uppgift. Ibland är galabesökarna helt enkelt för tråkigt klädda.

Så var det på brittiska (!) popgalan Brit Awards, som gick av stapeln igår. Jävlar, vilket dåligt röda mattan-game det var. Vi kan väl titta på några stycken. En sorts självplågeri, kan vi kalla det.

gettyimages-512063456_master

Det börjar starkt! Får genuin ångest av nakenchockstjejen, även känd som modellen Sadie Pinn. Vill inte titta för nära, men hon är liksom… röd. Rockmormor Pam Hogg bredvid Hockeyfrillans Återkomst ger mig också ångest, när jag tänker efter.

gettyimages-512067340_master

Förstår att det är lynchningsvarning på att säga såhär, men: Rihannas klänning, inte så fin, va?

IbiSKpqBN8Xlh4k2f3WPUCcAFRguMQVt

Några till kändisar i varierande grader av snygg/rolighet. Noomi Rapace i solglasögon och kostym (intressant fakta: har ägt en kavaj skrämmande lik hennes, alltså med det cerisa fodret och allt, från Primark, när jag var tretton och emo!). Charlie ”en tjej för mig” XCX i en klänning av sånt nätcamomaterial man klär in militärtält i, ni vet? Och Alexa Chung som kontrasterar i en otroligt vacker klänning. Men jag, min arma stackare, lever ju också i villfarelsen att allt är ”otroligt vackert” så fort det är i svart sammet.

gettyimages-512067432_master

Florence Welch hade till min stora glädje så vackra, svårt White Witch i Narnia-inspirerade kläder på sig. Mycket stort fan av cape, förstår inte varför inte alla (inklusive jag själv) har på sig det hela tiden. Stark upphämtning från Grammy Awards, Florence!

gettyimages-512081102_master

Adele, min ständiga största kärlek i livet, i perfekt hår + läppstift + klänning. Trots volanger. Är det hon som till slut får mig att omvärdera volanger, såsom Kardashian-klanen tvingat mig att omvärdera dekorativ korsettsnörning?

Lana-Del-Rey-red-carpet-2016-BRIT-awards-billboard-1000

Tänker inte sticka under stol med att jag är svag för Lana Del Rey. ”Svag” är en underdrift, förresten, har lyssnat på henne praktiskt taget varje dag sen 2012 och så är det med det. Men tveksam till stilen ”bordsduk med slits” och tillhörande luddskor.

Och sen var kändisarna slut. Nej, vet ni vad, vi tar och glömmer bort den här sorgliga röda mattan helt och hållet. Och håller tummarna för Oscarsgalan nu på söndag istället, hm?

/djupt besviken röda mattan-korre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp