Journalisten planerar att ge ut Millennium i verkligheten

11:48 28 Sep 2015

Journalistförbundets tidning Journalisten planerar att släppa en ny tidsskrift. Och den ska heta Millennium, precis som i Stieg Larssons Millennium-serie.

Journalisten AB fick i förra veckan utgivningsbevis för en ny tidskrift med titeln Magasinet Millennium hos Patent-och registreringsverket.
– Det finns ingenting att säga om detta ännu. Om en månad kanske jag kan ge något mer besked, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta till sin egen sajt journalisten.se.

Enligt utgivningsbeviset är planen att tidskriften ska komma ut med sex till tio nummer per år.

I filmerna och böckerna är tidningen Millennium en journalistisk produkt som ägnar sig mycket åt undersökande journalistik. Hurra om det är vad Journalisten planerar att ägna sig åt nu också. Förslag på gräv: SVT:s nya typer av verksamheter, som kanske inte i första hand är tv och som kanske ofta kan komma att konkurrera med kommersiella aktörer på mediemarknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG