Orimligt att ställa frågan om det är rimligt att att vägra hjälp av utländsk personal

3:11 30 Maj 2017

Vill spy. Läs och lyssna på det här från P4 Västernorrland genast.

En otroligt viktig granskning och bra gjort av P4 Västernorrland. MEN. Hur tänkte redaktören som lade till den rosa rutan nedan? Inte alls tror jag. ”Är det rimligt?”. Nej. Och det är inte rimligt att ställa den frågan för det ger intrycket av att det är diskuterbart.

6 kommentarer | “Orimligt att ställa frågan om det är rimligt att att vägra hjälp av utländsk personal”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Yttr skriver:

  Men menar du på allvar att gamla människor som inte vill ha personal med utländsk bakgrund inte ska få bestämma det själva? För en tjänst de betalar för? Det är inte gratis vilket alltså innebär att den som betalar bestämmer.
  Att det är sorgligt att människor kan tycka så är en helt annan sak. Och, btw re rosa rutan, ja, det är diskuterbart – yttrandefrihet, heter det och balans eftersom SR ska visa upp alla slags åsikter, inte bara dem som tycker som vi.

 2. Susanne Helsing skriver:

  Hej!

  Vi ville ställa en så icke ledande fråga som möjligt. Frågeställningen har engagerat både de som tycker detta är helt orimligt men många tycker uppenbarligen att det är rimligt och oavsett vad vi tycker om detta så får vi i kommentarerna en fördjupad bild av hur tankarna går kring detta ämne. / Susanne Helsing, ansvarig utgivare, P4 Västernorrland.

  1. Yttr skriver:

   Bra gjort. Finns skäl att SR är högst när det häller trovärdighet vid mätningar. Journalistik, inte tyckande är viktigt nu.

  2. Johan skriver:

   Enligt samma logik skulle således ett avslöjande om barnaga följas av en diskussion om hur rimligt barnaga är. Det engagerar ju säkert också folk. Det den rosa rutan gör under avslöjandet om rasism inom hemsjukvården gör är att bagitalisera den rasism och diskriminering ni avslöjat. Att det kanske inte är så farligt med ”lite rasism”. Det fanns väl möjlighet att kommentera även innan den rosa rutan skrevs. Räckte inte det?

  3. K skriver:

   Som s.k. utlandsfödda vårdpersonal… (läs mörkhyad, svartskalle, blatte etc. beroende på vem som pratar) så har jag svårt för den logiken. Idag säger en patient nej, jag vill ha en svensk läkare. Imorgon slår de till någon när de inte är nöjda. Vi har redan problem med våld och hot på arbetsplatsen, jag ser gärna att ni skriver om det. Men skulle ni i så fall ställa samma fråga efter artikeln??

 3. Yttr skriver:

  Re Johan och K: det ni refererar till är olagligt, dvs barnaga och hot/misshandel (som jag också tycker behöver skrivas om) så logiken faller. Det finns en diskrimeringslag men som ni säkert sett på P4:s sajt är lagrummet oklart i just det här fallet.
  Jag tycker iaf att gamla, skröpliga människor som vill välja bort viss personal ska få göra det – valet gäller nämligen inte bara utlandsfödda utan även ålder, kön etc, f ö samma luddiga lagrum där. Och värt att notera:en minoritet som gör det val som både ni och jag tycker är för sorgligt. Skillnaden är att jag tycker att de ska få göra det och inte har någon vilja att uppfostra/korrigera gamlingar som har hjälpbehov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla