Hur jag nommar

12:43 17 Okt 2011

Ni är alltid intresserade av vad jag gör för att ”hålla mig i form”, ”vad jag äter EGENTLIGEN”, ”säg inte att du är naturligt smal, VAR ÄRLIG” osvvvvvvvvvv. Så här ligger det till va:

Jag har alltid varit naturligt smal (jaaaa) och just nu tränar jag ingenting alls (har SATS-kort, oanvänt sen… *klump i halsen*). Men jag kan dela med mig lite hur jag tänker kring mat (dock att jag INTE går på nån diet eller så).

Jag är ju vegetarian sen januari. Funkar ASBRA och är typ det bästa jag nånsin gjort. Personligen gjorde jag det av miljöskäl då jag läst på hur köttindustrin är en av de största belastningarna på miljön i dagsläget och det var något jag inte tänkte fortsätta bidra till med mina pengar. Innan hade jag problem med magkatarr, men det försvann HELT efter att jag slutade äta kött och nu dricker jag kaffe (och alkohol) som vanligt utan problem. Tror dock det är vanligt att man går ner lite i vikt av att bli vego, vilket jag förmodligen gjort, men det var inget skäl till att jag blev det in the first place. Och pga att jag blev veg av miljöskäl är det inte heller helt ologiskt att jag äter så mycket ekologiskt som möjligt

Jag undviker laktos sen flera år tillbaka. Dels för att jag inte tycker mjölk osv är gott och dels för jag tror inte det är bra för kroppen. Tänker typ att alla andra djur i hela världen bara dricker mjölk när de är bebisar för att växa och tjöcka té sig, medan vi människor är den enda arten som fortsätter dricka det i vuxen ålder? Weeeiiiiirrrrrd and kinda gross. Här är dock ett major undantag OST för det är ungefär vad jag äter som allra mest. Det + pasta, bakpotatis, saucer, lite grönsaker (kan va den enda veg som hatar frukt o grönt aja)….. Försöker göra lite böngrejer och äta typ quornersättning om jag vill göra färs eller korv typ. 

Älskar bärs, chirre o dirre, Marabou och tusen saker som inte är nyttiga. Och råkar va smal, som alla i min släkt. Dock har jag alltid sagt att bara för man är smal betyder inte att kroppen mår bra inombords. Jag har liksom kondis like a granny? Men jag känner att jag iaf mår sååååå mycket bättre än vad jag gjorde när jag åt kött, både fysiskt och mentalt *karma*.

Min ex-dude sa alltid ”you can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred” – obs att det citatet nog är från nån annan, men asså han drog det alltid (spec efter att jag blev vego aja). Man bara JAA det är klart att livet är för kort att gå på dieter och inte njuta av mat, jeez. Men jag kan säga så här va: varken vi eller våra barn kommer leva till att bli hundra bast om ni fortsätter äta kött i den utsträckningen ni gör!!! Så NJUT men TÄNK EFTER.

PUSS O KRAM

PS detta var ej meningen att bli ett mini-vego-rant, men det är så svårt att låta bli hehehh.

10 kommentarer | “Hur jag nommar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. M skriver:

  kristin! känns som att jag bara kommenterar dina inlägg som har med typ detta att göra hehe. men alltså jag försökte kommentera någon gång när kommentarfunktionen var knäpp, så försöker igen nu. du MÅSTE gå till goodstore på skånegatan om du inte har gjort det. MASSAMASSA gott. typ tzay, många olika korvar etc etc etc :D xxxxx

 2. Mette skriver:

  Hej Kristin:)
  Jag måste fråga dig om den röd-randiga klänning som du har bilden i ditt inlägg ”Ge den till mig!” Jag tror att när jag läste att det var från bebe hemsida, men kan inte se det? Finns det andra ställen man kan köpa den?
  Vänliga hälsningar Mette

 3. Kristin Zetterlund skriver:

   M: Tack för tips!! Vet att det är bra för alla säger fan det, men jag är så sällan på söder hahahah…. borde verkligen släpa mig dit!!
  Mette: Ja den är från Bebe, men jag köpte den i Los Angeles och jag vet inte vart annars det säljs, för märket finns inte i Norden vad jag vet…. Tyvärr ://

 4. Anna skriver:

  Jag visste att du var snygg osv, men så här SMART. Lycklig jag blir. Kram från annan veg i STHLM.

 5. Anonym skriver:

  Har undrat lite över varför du hata hippies. Det verkar ändå som du har mycket gemensamt med de värderingar hippies har/hade:

  inte äta djur,
  festa och dricka vin,
  vänner och gemenskap,
  att bry sig om miljön,
  långt hår,
  studera, många hippies pluggade på college eller unniversitet,
  musik och festivaler.

  Skriv gärna ett försvarstal om varför du hatar hippies.

 6. click here skriver:

  Thanks for sharing this great. Keep sharing more useful and conspicuous stuff like this. Thank you so much
  192.168.l.l

 7. hr assignment skriver:

  it’s clear that life is too short to go on diets and not enjoy food, jeez. But I can say this: neither we nor our children will live to be a hundred bast if you continue to eat meat to the extent that you do

 8. When your contract law assignment submission dates are near, and you are looking for inexpensive contracts law assignment help service near you. In that case you can get in touch with ABC assignment help to get fast solution. We have experts who can provide you solution with short deadlines.

 9. ABC Assignment help provides best machine learning assignment help service through professional computer science experts. You can learn about any area of machine learning like supervised learning, unsupervised learning, predictive models, regression models, clustering etc. from our experienced tutors. Our services come at an affordable cost making it possible for you to score high in assessments related to optimization methods, clustering algorithms, ensemble learning, deep learning, decision tree, gradient boosting or any other area of machine learning.

 10. Assignment Help skriver:

  My Assignment help is the proficient academic writing service holding a ingenious team of more than 3,000 assignment tutors, dedicated to assist students with the authentic my assignment help services. Our specialised team for my assignment help Australia team is available 24×7 to help students on a plethora of assignments, essays, coursework and more.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG