Läkarbullshit

11:18 7 Maj 2012

Var hos läkaren för att råda bot på mina åkommor, men fick beskedet att jag endast fick välja EN att få botad. Jag var alltså tvungen att välja mellan att få medicin till en infektion eller mina eskalerande allergier. För ”det finns helt enkelt inte tid till mer”. När jag kort berättat om ena och vädjat om hjälp tog det läkaren exakt 22 sekunder att knappa in det recept jag skulle få utskrivet i datan och ställa kontrollfrågor. Jag satt kvar tyst och gav henne en menande blick som ”REALLY?”. Det skulle förmodligen ta henne 22 sekunder till att knappa in den andra medicinen jag behöver. Då hade jag redan sutitt i väntrummet 20 minuter utöver min inbokade tid, de var alltså redan sena i schemat och en minut till för personen efter mig tror jag inte hade varit på liv eller död.

Vad är det här för policy? Aldrig hört talas om tidigare? ”En sjukdom i taget, tack”. Känns helt vidrigt att ha svurit en ed att hjälpa sjuka människor och sen hyscha mig när jag ska berätta vidare om vad jag behöver hjälp med. Att hon inte ”fick” hjälpa mig mer. Jag har varken tid (eller råd) att springa till läkare fram och tillbaka och jag kan inte tänka mig nån som har det. Så vad fan är det här för bullshit?

(Bilden föreställer min tröstfrukost efter läkarbesöket).

5 kommentarer | “Läkarbullshit”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Snuvan skriver:

    Välkommen till verkligheten.

  2. Sanna skriver:

    De får betalt per besök, därav detta… Privatiseringen av sjukvård osv :(

  3. malin skriver:

    Surt men du hade ju råd med tröstfrukost ute iaf..? :)

  4. Anna skriver:

    I know :(((((

  5. Mr Mr skriver:

    Varit med om det oxå. Borde anmälas, men det är nog menlöst. Kanske funkar näven i bordet. Svårt fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg