I might <3 H&S

8:11 30 Apr 2013

Som jag nämnde i en Q&A nyligen så har min hårbotten plötsligt börjat flippa och jag vette tusan vad jag ska göra åt det eller vad det beror på. Frippy sa ”stress” och dangnagget om det inte stämmer in till 100%. Men en fattar ju noll för plötsligt går håry från fine ‘n dandy till kliig och utslagig hårbottna?? Ett tag tänkte jag att jo fan jag kanske fått mjäll ändå. Så jag tänkte byta runt lite produkter och se om nåt gör nån skillnad?? Kan väl ente skada.

Så HUR perfekt att detta väntade utanför min dörr förra veckan?? Head & Shoulders limited edition OCH en ballong (som flöt omkring hemma hos mig liiite för länge för jag vågade inte sätta mig på den eller hur fan man har ihjäl en ballong??).

Så nu ska detta testas!!! Någon som har andra tips för en Glad Hårbotten??

4 kommentarer | “I might <3 H&S”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofie skriver:

    Min kompis tipsade precis om Davines Naturaltech Nourishing schampo och balsam. Hon har testat flera specialprodukter mot torr hårbotten men detta är det enda som funkat för henne. Det ska dessutom vara schysst mot naturen.
    Problemet med mjällschampo är att det skadar miljön när det kommer ut i våra vatten. Så använd bara head & shoulders tillfälligt. Många använder ju alltid mjällschampo i förebyggande syfte. Inte så snällt mot naturen alltså.

  2. A skriver:

    Head and Shoulders är ett av de schampon som innehåller mest hormonstörande ämnen. Det är dessutom extremt rufft mot en känslig hårbotten. Hårbotten är en del av huden, så fundera på om din hud ändrats ngt i övrigt? Om du har torr hårbotten/hy så hjälper det att äta omega 3-tillskott. Istället för ett av marknadens mest hudovänliga schampon (H&S), titta efter ngt som är milt! Det finns även speciella oljor som är till för att vårda en torr/känslig hårbotten. Tror det finns på typ eleven.se eller vanliga Åhléns och så!

  3. Klara skriver:

    Det är torrschampots fel! Jag började använda toni&guys efter att du rekommenderat, men min hårbotten ballade typ ur totalt. Kliade asmycket och blev typ som små sårskorpor? Superjobbigt. Det sammanföll exakt i tid så jag är rätt säker på att det var det, verkar ju troligt också om du fått samma ”symptom”? Så mitt tips är att lägga ner/byta ut torrschampot! (För mer omedelbar lindring kan jag rekommendera apotekets ”Återfuktande hårbottengel”. Typ ”svalkande” och skön, oparfymerad.) Lycka till!

  4. v skriver:

    min flippade också för ett tag sen, gav tillslut upp o gick till läkaren som snällt förklarade att det var eksem som kommer från samma bakterie (?) som mjäll. så mjällshampoo plus få kortisonlösning utskriven som man sprutar på hårbotten, försvinner snabbt woho!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG