We were in the presence of a king

6:06 26 Okt 2013

Var på Jay-Z i Globen igååååår. Sen kanske ute till jättesent, så pass att jag haft dessa bilder uppladdade i fem timmar men inte orkat skriva tillhörande ord förrän nu. Here we go.

Konserten var JÄTTEBRA!!! Jag tyckte den var varm och personlig, mycket bättre än Watch The Throne-konserten faktiskt. Läste en recension som tyckte att Jigga gick på rutin – ungefär motsatsen till vad jag tyckte?? Han kändes spontan och mysig, tog om en låt för han snubblade lite på orden, freestyleade lide i slutet när han tackade sitt band, snackade massa med publiken………… MYSIG och cool och duktig. 

Gulleeeeee

Timbaland var till min ENORMA glädje med i Hovas band och fick till min ännu större glädje vara pausunderhållning när Jay ”fyllde på med energi” där bak – eller vad gör killartister när de inte byter om och skit?? Aja. Jag är iaf ett huge fan av Timb och skulle gärna gå på en konsert med bara honom så jag älskade denna pausunderhållning. Extra roligt att jag två minuter innan han drog igång sa till Parisa, ”Det finns bara EN ENDA person jag nånsin vill höra beatboxa och det är Timbaland. Alla andra måste dö”, sen gjorde han det yaaaaay. Och typ loopade sin beatboxing live och spelade synth till och sjöng och rappade och sen sa han ”Everybody who remembers baby girl Aailyah, make the A-sign” *upp-och-ner-vänt V-tecken* och plötsligt las sång av Aaliyah på hans livemix. Nånstans där tappade jag det och grät lite, to no ones surprise. Sen bestämde han sig för att spela en snippet från sin kommande skiva WOWOWOWOWOOWOOWOW tyckte jag – och ingen annan??? Guuuuuuud alla var så OTACKSAMMA när en livs levande legend, en av världens största producenter genom tiderna, stod på scen och delade med sig av sitt genius. Folk klappade typ lite och lite mer när han spelade lite från ”Way I Are” pga hit………………….. Fy faaaan. Jag blev helt tagen av Timb och inte bara av hans musik och being öht, utan han såg också exakt ut som en nallebjörn, typ Jiggas mysiga farbror som fick hänga på och tyckte det var svinkul. KÄMPA SVERIGE.

Tungt sällskap hade jag också!!

Efter att ha spelat en PERFEKT mix av gamla och nya hits påbörjade han en (lite för lång??) hyllning till fansen. Tog upp en kameraman och började peka ut individer i publiken för att ”ge tillbaka den energi ni ger mig” sa han på engelska. Ovan är när han signerade han en Äldre Mans super early vinyl han tatt med sig och höll upp. SÅ FINT!!!! Jag och P fällde tårs.

Tjejen i Rolling Stone t-shirt!!

Killarna som vevat halsdukar hela kvällen!!

Snubben som diggat med stenhårt till alla låtar!!

Du där!!

Killen som hoppat upp och ner heeeeela kvällen, vilken energi!!

Tjejerna med HOVA-tischorna där uppe!!

Tjejen med zebratröja!! Så många vackra kvinnor i Sverige!!

Ni där framme!! Ni har kört som fan hela kvällen!!

Du i vita toppen!! Twerka!! (OBS att han verkligen bad henne göra det och kan väl sammanfatta det med att hon nog inte visste riktigt vad det var utan droppade lite andra random moves – TILL HENNES FÖRSVAR kan jag säga att hade Hova pratat med mig hade jag tappat ca all hjärnkapacitet öht och att komma ihåg hur man twerkar kanske inte är sånt en minns när kroppen går in i state of shock)

Och ni där!! Kul att ni kör!!

Efter hyllningen till oss (JA OSS) så drog han av ännu fler hits, typ de enda vi saknat under resten av kvällen. Avslutade gjorde han med ”Young Forever” och det kan en iofs undra varför *zzzzz* men han bad alla ta upp sina mobileos för att lysa upp El Glob och det var ju fint! All in all: älskar honom mer än jag redan trodde jag gjorde efter denna kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg