Nätt, vitt och tydligen det enda som är ok!

3:12 23 Aug 2014

För att fira 25 år som modell har Londonrestaurangen 34 lanserat ett champagneglas format efter Kate Moss vänstra bröst. Tydligen i fotspåret av sägnen att det allra första champagneglaset ska ha formats efter Marie Antoinettes ratt!

Det hela känns som ett praktexempel på den enda kvinliga nakenhet som är social accepterad (och uppmuntrad!): vit, supersmal och alldeles LAGOM. Att Nicki Minaj, kurvig, svart och utmanade stil i somligas ögon, bara VÅGAR visa upp sin stjärtskåra i Anaconda-videon, ja ”SMUTS!” tycker Yohio tex, men hey vill du slicka runt i en avbildning av Kates patty är det endast det allra ståtligaste av etablissemang som duger för att ta fram en sån produkt. 

Och även fast jag kan tycka att det är lite ofräscht att avbilda en kvinnokroppsdel till en produkt (WE COME IN PARTS! Du får välja och vraka din favoritdel tihi), så blir det i detta fall bara en ”glammig tradition” som förs vidare? Skulle i så fall vilja se samma avbildning av just Nicki Minaj att säljas som typ en jävligt fancy…………… skål?……. och att fashioncrowden skulle ooooh:a och aaah:a över den. Högst troligt hmmm. Nicki själv gick ut på sin Insta inför släppet av hennes Anaconda artwork och called out all the haters med att lägga upp bilder på vita modeller som alla de visade upp sig i princip lika mycket som hon gör på sitt omslag, men de får inte i närheten av samma skitstorm som hon. Hon la upp en rad bilder på dessa modeller och hade taggen ”Acceptable”, medan hon skrev ”UNACCEPTABLE” under sin egen bild. Självklart inte som kritik mot just modellerna, utan för att slå sönder dubbelmoralen så många verkar sitta och mysa på.

Och jag menar heller no hate 2 Kate i detta, men det blir bara ett så tydligt exempel på hur kvinnokroppar bemöts på vitt skilda sätt beroende på vår storlek och hudfärg. Vad tänker ni om detta, my miniature Buddhas covered in hair?*

 

 

* = jättefin komplimang!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG