Nickis läxa

9:44 26 Apr 2016

Titta på denna miniintervju med Nicki Minaj och FÖRSÖK bara att inte få storhetsrys all over. Hon är alltså utnämnd av Time som en av 2016 års 100 mest inflytelserika personer!! Bara det. WOW. Och hon tar upp sååå viktiga ämnen här.

Bland annat detta med att vi kvinnor ska veta vårt värde (like I always say, trogna läsare vet!!!) och kräva betalt. Nej detta är inte lätt att veta om eller stå på sig om när en hel värld försöker övertala en om motsatsen. Därför är det viktigt att inte bara DU står på dig utan att påminna ALLA om vikten av detta, så att de ska komma ihåg att även GE dig det. En kan stå på sig allt en vill, men om folk inte fattar vidden av detta är det lite som att banka huvudet mot en vägg. Vikten av att ge kvinnor lika (BRA) betalt!! Senast för någon vecka sen blev jag rent ut sagt shamead av en bokare efter en förfrågan om dj-spelning när jag kom med löneanspråk. Hen basically förlöjligade mig så att jag blev ledsen på riktigt och jag svarade inte ens efter det för har du inget snällt att säga ska du inte säga nåt alls *brann vilt inombords*. (sen har det nog en del lite att göra med hur folk tror att de kan tilltala djs tror jag?? som om vi vore en annan sorts arbetskraft en kan tilltala lite hur som helst, saker du absoluuuuuuuut aldrig skulle säga till någon annan om du tex ville anlita en grafiker eller dyl på frilans?? jaja sidenote).

Så två av många läxor här från Nicki: våga be om bra betalt!!! Du är med all förmodan värd det. Och 2) respektera om en kvinna ber om bra betalt???? Även om du inte har råd med det herregud bete dig som folk. Okej den sista läxan kom lite mer från mig än vad Nicki specifikt tog upp i videon hehe men hon tog upp massa andra bra grejer ju!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG