Q&A – stel men snygg kontorsstil!

6:20 31 Okt 2016

Kristin! Du är ju QUEEN på det här med att hitta bra skit åt andra, testar om du kanske kan hjälpa mig?

Jag har fått praktikplats på en ambassad (så pepp!) men har alltid varit extremt motvals med dresscode. Tycker kostymbyxan är fett ful och har aldrig lärt mig gå i högklackat. Får panik av att känna mig sådär utklädd, du fattar? Men den här gången är det liksom viktigt för mig att ”följa mallen”. I vanliga fall älskar jag min bomber, mina svarta jeans och vans alt nike air force 1. Så 10 000kr-frågan: Hur klär man sig på kontor utan att sälja sin själ?

Kom på att jag glömde säga, sökte på ”kontor” och kollat på dom tipsen du gett hittills men det känns som att ambassad är det stelaste stela, alltså nivån stelare än ”vanliga kontorskläder”? av N

Hej N!!

GRATTIS och shiettttt va kul!!!! Värsta grejen!! Minns så väl detta från när min kära vän Marith började jobba på en av Sveriges fetaste advokatbyråer (pga är bäst) och då var hon också tvungen att bygga upp en helt ny jobbgarderob liksom?? Där satt vi och vred och vände på saker, hon hur skulle tänka och jobba med sin nya garderob. LOVE me a challenge!!

Och ja, ambassad är säkert det Stelaste av Stelaste cirka? Inte för att jag har så mycket erfarenheter av ambassader loooool men jag tänker typ på Homeland hahhahahaha min enda referens. Kan starkt relatera till att vara en comfort queen dock och då är det viktigt att vara sann mot dig själv, trots Tjusig Miljö (ish). Alltså; försök dig inte på klackar och skit bara för att okej??? Om du känner dig tvungen så att ha ett par extra som kan stå på kontoret, men like gå inte runt i det i onödan. Det är fan 2016, vi quinns får faktiskt ha på oss byxor och platta skor om vi vill……………………………..

Och för att vara sann mot sig själv och göra saker enkelt; spela på typ jävligt basic kort så att ALLT går att mixa och matcha (även kostnadseffektivt!) och sen satsa på roliga detaljer (även om allt är relativt, du kanske inte kan gå BANANAS direkt).

7095306-1-navy 0415857001_1_400000

Nej kostymbyxor är inte direkt det roligaste som finns? Men börja lowkey och märker du att folk har typ läderbyxor eller liknande tycker jag def att du ska våga testa gränserna!! Men som ovan, små detaljer i form av framslitsar (från Asos) och lätt flare (från & Other Stories)! Tycker jag ändå tillför något mysigt och kul till ett så tråkigt plagg.

7104570-1-cream 6704393-30374016001_1_100011

En viktig detalj som en ändå kan kötta på med är ju SMYCKEN! Här tycker jag absolut att du kan gå lite längre än med övriga plagg, därav att hålla saker basic och sen köra på med kul dingeldangel. Typ rätt nätta men ändå lite stora örhängen, pärlor, chunky armband mmmmmMMMM. Pärlisar från Asos, armband från Asos och örhängen från & Other Stories!

0296248002_1_400000 0358070004_1_400000

Måste slå ett slag för & Other Stories som har bra utbud vad gäller blusar och skjortor! Finns gott om ”propra” överdelar, men som är sjukt fina. Ovan skjorta i sjukt snyggt matt siden och blus med fina detaljer på ärmarna, bägge finns i flera färger dessutom!! Är ett huge fan av att hitta favoriter och stock up på dem i alla färger som finns.

0388756001_1_400000

Kavaj måste du tyvärr ha antar jag :// DÄR kan vi snacka trist och ofta dyrt typ. Men återigen HALLOJ Stories med sina ändå rimliga priser och bra kvalle. Get you a kavaj som passar till allt, sånt där kan en inte köpa flera och lalla runt. I alla fall inte till en början! En rätt rak modell går att sno över vad som helst och tyckte denna modell med en knytsnörning var lite speciell och roligare än de flesta! Och kolla så coolt stylat på modellen med en BROSCH wow!!!

7290101030_2_6_10399375001_1_100020

Vad gäller skor så är jag ju också en sneaker gal, så här är comfort of the essence!! Som sagt, försök dig inte på nåt du inte känner dig bekväm med typ klackar om det inte är din grej. Det BLIR inte magiskt din grej för att du börjar jobba på kontor, trust me. Jag investerade i ett par typ lite trista såna här snörskor ovan från Stories för massa år sen MEN am I glad I did or what?? De har hållt i ur och skur, passar till precis allt och de blir sinnessjukt sköna efter ett tag för de formas helt efter din fot. De blir verkligen sneakersköna typ?? Annars tycker jag det finns sjukt många lite roligare loafermodeller en kan lattja till det med, som de ovan i sammet från Zara! Kostar inte lika mycket och då kanske du kan testa dig fram lite mer.

7014755-1-black

Vad gäller jobbklänningar är jag never not TEAM WRAP som ni vet!! En god wrap funkar till precis allt och jämt, obs även maträtten I guess. Det är en sjukt basic modell, men som alltid sitter fint tack vare själva snörningen! Går att klä ner med platta skor, upp med lide klackar, funkar fint med eller utan kavaj över, ja sjukt mångsidig helt enkelt! Just denna från Vero Moda.

LYCKA TILL HJÄRTY DET KOMMER GÅ KING OCH DU KOMMER KILL IT OCH VA SÅ DUKTIG OCH SNYGG!!

4 kommentarer | “Q&A – stel men snygg kontorsstil!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linnea skriver:

    Men alltsååååå jag ska OCKSÅ praktisera på ambassad till våren så tack för det här!!! är mest nojig över att svettas sönder när sommarvärmen slår på pga kan ej hantera värme men vet inte om det ens är rimligt att det är DET som jag funderar över när jag ska flytta till andra sidan jorden och göra feta saker :/

    1. Kristin Zetterlund skriver:

      Men JAG ORKAR INTE hur tunga läsare jag har?!?!??? Hur kan ni va så grymma och bäst <3 <3 Lycka till hjärty, du kommer slakta!!!

  2. N skriver:

    Kristin. Tack tack tack. Så jävla stilsäker, även med det stelaste stela. I’ve got nothing but love for you! Plus så MYSIGT att det känns så personligt! Mot &other stories! Puss!

  3. Anna skriver:

    Vill också tipsa om Brita Zackari och hennes blogginlägg om hur en kan matcha sneakers till en mer dressad look! Kolla kolla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg