Röda mattan: Cannes 2017

10:24 27 Maj 2017

Call me a red carpet TÖNT men jag blir så himla glad när min feed fylls av röda mattan-bilder tio dagar i sträck under Cannes filmfestival!! Tänkte visa er mina favoriter under festivalen som gått:

Elsa Hosk x 2! Den blåa looken är old school Hollywood glam ända ner i detaljerna!! Den rosa looken är mer modern och jag gillar den för den ger mig Rihanna-vibes :)

WOOO snacka om Hollywood glam hallå!! Aishwarya Rai Bachchan är nästan cartoonishly perfect i denna megamaxade tyllklänning men som ni vet är more is more min religion.

Bella Hadid var ju överallt i Cannes men jag gillade ändå denna lewk allra bäst tror jag?? Så dramatisk!! Sminket, orm-smyckena och RINGNINGEN på den quiltade klänningen! Älskar allt.

Jessica Chastain bröt av så jävla kul mot den röda mattan med denna ILLgröna outfit att jag kunde inte inte?? Och typ en kappa medan alla andra så klart är i full on summer mode?? Kul, coolt och fint!!

Uma Thurman, ståtlig som en ljusrosa staty sänd från himlen!!!! Annorlunda och cool plissering deluxe dessutom.

På något vis älskar jag denna semi-Hunger Games-grejen som Julianne Moore got going on här?? Känns som klänningen BRINNER och jaa Julianne är ju inte direkt inte HET om vi säger så.

GRÅTER kingen coolaste Susan Sarandon är allt jag vill vara när jag är i hennes ålder. Hur perfekt klänning har vi här då? Också en som ger blanka fan i vilken årstid det är, vill Sussy ha mörkgrön sammet har hon det PUNKT. Pop on ett par brillor på röda mattan absolut????

Ääääääälskar modellen på Winnie Harlows klänning här!! Skulle gärna koppa rakt av den dagen jag gör något sånt här storslaget *delirious*. Tyget från midjan och ut till kjolen flödar och ser nästan ut som ett vattendrag wooow that’s real art, man.

Blev sååå glad av att se Nicole Kidman överallt i Cannes också! Värmer mitt hjärty SÅ mycket att she’s having a moment igen och är så jävla i ropet. Efter Big Little Lies hellooooo hur skulle hon inte kunna vara det, right?? Detta var min favoritlook på henne – ballerina goes Hollywood! Perfekt stylat med smink och accessoarer mmmm.

Marion Cotillard bar en Sex Panther-variant av Winnies klänning??? Samma queengliga ringning men snävare, mörkare, glittrigare hiiiihiii så fint!!

Men drottningen av Cannes var självklart min baby, min drottning, min önske-bff: Rihanna <3 Bilden på balkongen vill jag serr skriva ut och rama OPP för jag tycker den är så ikonisk!!! Ingen skulle kunna bära upp en sån här look som hon, INGEN. Basically bröllopsklänning med en matchande jacka och ett par vråltuffa solisar, snabba som faaaan. Prick alla vi andra töntar på jorden skulle se helt idiotiska ut i detta men eftersom Ri är Ri så blir detta ytterligare en fullpott av cool bara.

bilder: vanityfair.com, glamour.com

26 kommentarer | “Röda mattan: Cannes 2017”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Stina skriver:

  Om du nu måste envisas med att reducera kvinnor till deras utseende, kan du inte åtminstone skriva lite om varför de var där på festivalen? Är de med i någon film eller är de där som jurymedlemmar? Sa de något extra intressant under festivalens gång? (typ Jessica Chastain) Eller blev någon av kvinnorna vars klänningar du recenserar särskilt hedrad? (Nicole Kidman)

  Det är tråkigt (inte töntigt) att du väljer att skriva om kvinnor på det här sättet, om och om igen.

  1. Josephine skriver:

   Zzzzzzz

   1. Stina skriver:

    Ett utmärkt inlägg i diskussionen!

  2. Kristin Zetterlund skriver:

   Hej Stina!

   Du är nog inte en regelbunden läsare på min blogg; jag skriver OFTA om kvinnor jag beundrars coola åstadkommanden och uttalanden och denna blogg är uttalad feministisk. Just i mina röda mattan-inlägg skriver jag om kläderna de bär – jag uttalar mig aldrig om deras utseenden eller pratar kropp tex, och detta är självklart medvetet. Som du ser ovan är det som sagt kläderna i fråga som jag tar upp. Ibland kombinerar jag dessa och skriver om både åstadkommanden OCH kläder i samma inlägg dessutom, men det blev inte så i det här fallet. Men det har mina regelbundna läsare full koll på i alla fall :)

   Jag tycker att det är fullt möjligt att ha två tankar i huvudet samtidigt! Jag kan vara feminist, skriva om åstadkommanden och uttalanden av kvinnor och samtidigt vara intresserad av kläder och skriva om det också. Jag hoppas att du håller med mig om det!

   Om du inte vill läsa om coola kvinnor OCH deras kläder, utan enbart vill läsa om tex film, finns det ett helt solsystem av bloggar därute som du är varmt välkommen att läsa istället för min.

   Lycka till! /Kristin

   1. Stina skriver:

    Jag har faktiskt läst din blogg ett tag, med ett uppehåll som avbröts av att jag såg dig bli omnämnd i Sandra Beijers blogg i samband med detta inlägg. Det var det övervägande fokuset på utseende – däribland din röda mattan-bevakning – som gjorde att jag förlorade intresse för dig. Jag vet att du benämner dig själv som feminist, det är dock inget frikort för någon att skriva problematiska inlägg. I just det här fallet reagerar jag för att skådespelerskor, journalister och kvinnor generellt har satt ned foten och sagt att det är tröttsamt att deras utseende oftast är huvudfokuset och det de gjort som fört dem dit till Cannes eller Oscarsgalan eller whatever försvinner bort när deras manliga kollegor för tala länge och djupt om deras arbete. Och jag känner att det även sker här. Du kanske har lagt till en kommentar eller två om deras bedrifter i något inlägg någon gång – jag har inte läst allt du har skrivit – men av det jag har läst har jag reagerat på din utseendefixering. Det ÄR ditt huvudfokus. Sen sticker du in feminismen som ett alibi.

    1. Stina skriver:

     Och det här med att jag söka upp bloggar som skriver specifikt om film – du missar min poäng. Jag skulle önska att såna som du som recenserar kvinnors klädslar gör ansträngningen att koppla det samman med det de har åstadkommit. Att de får vara människor istället för dockor.

     1. Kristin Zetterlund skriver:

      Hej igen Stina! Precis som det står i bloggens beskrivning så blandar jag högt och lågt, vilket kan innefatta allt från politik till dagens outfit. Om du tycker att just min blogg är för ”ytlig” finns det som sagt ett solsystem av andra bloggar för dig att läsa istället – oavsett om det är film eller djupare analyser än vad du tycker att du finner här. Tack för din input men du kommer uppenbarligen inte att finna vad du är ute efter på min blogg. Eftersom det är just min personliga blogg och ingen dagstidning har jag ingen skyldighet att ta upp annat än det jag känner för. Hejsvejs!

     2. Stina skriver:

      Jag måste svara mig själv eftersom du har tagit bort svara-fuktionen på din kommentar. Barnsligt.

      För det första är det barnsligt (igen!) att säga ”gå någon annan stans om du inte gillar det jag skriver” när någon kritiserar dina handlingar och uttryck. Om det gällde för alla alltid skulle ingen förändring – eller dialog för den delen – någonsin ske.

      För det andra må det vara din personliga blogg, men det är inte din privata. Du får betalt för att skriva här – du är alltså en professionell och offentlig bloggare och du får helt enkelt ta att människor har åsikter på det du gör. För dagbok om du vill skriva vad du vill utan att få mothugg.

     3. Kristin Zetterlund skriver:

      Stina, om någon svara-funktion har försvunnit är det för att något buggar – jag har absolut ingen möjlighet att ”ta bort knappar” här på siten, jag lovar och svär.

      Och självklart får du komma med input, den har jag även tackat för. Men jag behöver inte heller tillgodose intresset av alla läsare i vartenda inlägg jag gör. Det är omöjligt. Ibland skriver jag ytligt och ibland inte. Även det jag tycker är ”djupt” kanske inte är det för somliga – det är vad jag menar med att min blogg (eller vem som helsts) blogg inte är för precis alla. Därför känns det som orealistiska förväntningar att ha att jag konstant ska tala till alla på alla plan. Då är det i så fall lättare att inte läsa om man stör sig, även om man så klart är välkommen att lämna feedback. Vilket du nu gjort och vi även haft en dialog :)

      Som sagt är dessa inlägg bland mina allra mest populära och uppskattade så det är ju feedbacken jag gått på hittills, men då vet jag nu att det finns de som inte uppskattar dem och det kan jag ta med mig framöver. Allt gott Stina!

     4. Stina skriver:

      Tack, det var ett fint svar! Du behöver verkligen inte hålla med mig eller ändra på något – jag ville bara uttrycka min kritik eftersom jag tycker det är viktigt. Du har hört mig, det räcker.

      Jag överreagerade på svarsfunktionen – var så uppe i varv.

  3. Vera skriver:

   Stina — Jag hör dig men tycker verkligen att du har missat poängen. Det är ju ganska tydligt att många av kvinnorna som Kristin hyllar (utan att tala om fysik, märk väl) är intresserade av kläder. Alltså jag tolkar det som att det är ett sätt för dem att uttrycka sig, som konst liksom (ahem Rihanna på MET tex). Tycker det är regressivt att anta en ”fashion is nonsense” position. Du kanske inte tycker det, men fashion är faktiskt viktigt för många. Vi måste kunna vara feminister och samtidigt ha tillåtelse att vara intresserade av ”ytliga” saker som kläder och smink osv. Jag tycker att Kristins hanterande av kvinnorna i detta inlägget är helt kosher trots att hon inte pratar om vad de har jobbat med nyligen. Till skillnad från objektifierande perspektiv ger Kristin kvinnorna agency. Klädval är tolkade som uttryck eller konst, inte ”wow hon kan verkligen välja en klänning som visar hennes kurvor”. Vet inte hur logisk jag låter, men hoppas du fattar min vinkel.

 2. Maja skriver:

  SÅ BRA INLÄGG. ÄLSKAR HUR DU SKRIVER OM KVINNORNA. DU LIKSOM LYCKAS KOMBINERA BÅDE ATT SKRIVA OM HUR FUCKING BADASS DE ÄR OCH ÄVEN VANLIGT YTLIGT OUTFITSSNACK (SOM EN GILLAR).
  Ignorera Stina (ovan) som är en tråkmåns. Sorry Stina men sprid lite kärlek till dina fellow medsystrar om du vill göra världen bättre för girls generellt istället.
  :DDDDDD

  1. Stina skriver:

   Medsystrar? Du kallade precis en ”medsyster” för tråkmåns för att hon uttryckte sin åsikt. Tänk om och gör rätt, kära ”medsyster”.

  2. Kristin Zetterlund skriver:

   Tack Majakingen <3<3<3

 3. Anna skriver:

  Ganska obvi att Stina inte brukar läsa denna blogg då den ofta handlar om just mode fast skrivet på ett fyndigt sätt????????
  Om du inte vill läsa om mode på ett fyndigt sätt läs inte denna blogg Stina???????? läs då en blogg som fokar mer på film/tv/serier eller vad folk säger på en film festival???

  ÄLSKAR att läsa dessa inlägg, så najs att slippa att scrolla igenom 3721763821 tusen inlägg med va folk har på sig och bara läsa dina sammanfattningar med det bästa.

  1. Kristin Zetterlund skriver:

   Tack Anna <3<3<3 Tror precis som du säger att Stina kanske aldrig läst min blogg förut (eller någon öht??) – men kan lita på att trogna läsare har stenkoll iaf och det värmer så jävla mycket!

   1. Stina skriver:

    Vad i min kommentar får dig att tro att jag inte läst någon blogg över huvud taget? Vad betyder det ens att skriva så? Jag uttryckte min åsikt utan vare sig hat eller aggression. That is it. Att bli kritiserad är inte samma sak som att bli attackerad.

    1. Kristin Zetterlund skriver:

     Därför att jag har högre tankar om bloggläsare än att de skulle tro att bara för att jag eller någon annan skriver s.k ytliga inlägg så skulle det betyda att jag/vi inte har koll på vad kvinnor åstadkommer eller uttalar sig om. Det känns förlegat och dömande att tro att bloggare inte har koll på det och det är vad jag syftade på. Jag tycker som sagt inte att det ena utesluter det andra, we can have it all! Men det kanske var klumpigt uttryckt i farten.
     Tror självklart inte heller att jag är oproblematisk (vem är det!), men har aldrig känt så om dessa inlägg och vet även att de är bland mina mest uppskattade. Men smaken är som baken och det är ju bra att check oneself ibland.

 4. Josephine skriver:

  Bäst inlägg!!!

  OBS! Fortsätt att ej skriva om film pga film är trist och kläder är kuuuult

  1. Kristin Zetterlund skriver:

   <3!!

 5. Bea skriver:

  Älskar dessa inlägg! Keep ‘em coming! <3<3

 6. Emma skriver:

  Har kommenterat förut om dessa inlägg med gör det igen: ÄLSKAR dem!!! Du skriver enbart hyllande, utan kroppsfokus eller negativitet och ofta med kommentarer om prestationer. Det vore ju himla tråkigt om feminism inte kunde existera samtidigt som klassiskt ”kvinnliga” intressen som skönhet och mode!

 7. Karin skriver:

  Jag undrar bara hur Stina kunde förvänta sig någonting annat än ytlighet när hon på Sandra Beijers blogg klickade på länken ”Kristin Zetterlund recenserar röda mattan i Cannes”? :)

 8. sofie skriver:

  Tråkigt att Stina nu får skit och avfärdas som en tråkmåns. Hon lyfter ju en jätteviktig poäng och det borde man väl kunna erkänna även om man inte riktigt håller med henne?

  Personligen tycker jag inte att det här inlägget var problematiskt därför att du (Kristin) skriver om just klänningarna och inte om kvinnornas kroppar i övrigt.

 9. Arpita Jain skriver:

  Hello sexy guys, my name is Arpita Jain and I am a Mumbai based independent escort. If you want to meet me, all you have to do is book my sensual sex service, which will take me to your hot body. I love creating pleasant contacts with my customers. You can be sure to be happy when you are with me.

 10. safetoto skriver:

  I have been looking for articles on these topics for a long time. safetoto I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg