Q&A – över axlarna på bröllis?

8:35 16 Aug 2017

Queen Z HJÄLP! Ska vara brudtärna på fredag, klänning är fixad men vad 17 har man över axlarna? Ingenting kan en tycka men det är ju ganska kallt i kyrkor? /N

HEJ HJÄRTY fan va kul med brölloooooop!!

Alltså det är sommartider hej hej så egentligen tycker jag faktiskt inte att du behöver något alls?? Ceremonier i kyrkan är aldrig särskilt långa såvida de inte ska ha nå specialtjofräs! Men är det så att du känner dig obekväm och verkligen vill täcka dig lide så tycker jag en gammal hederlig scarf funkar alldeles tippetopp. Kanske en som man sen kan använda igen t o m?? Annars kan jag tycka att det är lite cute att sy upp en sjal i liknande eller samma tyg som klänningen! Det är ju dock lite sent nu mehehhe.

Till exempel en sådan här enkel i fint material från Filippa K!

Ett lite tuffare grafiskt print från Toteme!

Eller om du kommer känna dig SÅ frussen why not köra på stickat då kanske? Denna från Samsoe & Samsoe finns i flera färger dessutom.

Innehåller annonslänkar

5 kommentarer | “Q&A – över axlarna på bröllis?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linnéa skriver:

    Nu är det ju dock så att man täcker axlarna (om man har klänning som är baraxlad men verkar så på frågan?) i kyrkan av respekt för kyrkrummet. Handlar liksom inte om kyla eller huruvida ceremonin är lång eller ej.

    Sen kan man givetvis skita i det om man vill, men då är det bra att vara medveten om att det av många ses som respektlöst.
    Tycker generellt inte man behöver vara suuuuperstrikt med klädkoder, är okej att live a little so to speak, men just sådant som berör religiösa byggnader är lite känsligare imo.

    Med det sagt – ÄLSKAR när du tipsar om bröllisgrejer och menar verkligen verkligen inte detta elakt utan mer som ett litet tillägg typ.

    1. Bellatrix skriver:

      Hej Linnéa, jag tänkte skriva exakt samma, så tack för att du gjort det redan!

      Som du också skriver, det här med etikettsregler har ju blivit mindre respekterade med tiden, och i dagens sekulariserade samhälle så kan en regler om bara axlar tyckas förlegad. (i katolska kyrkorum är det otänkbart att visa både knän och axlar)

      Jag tror ingen (inte ens prästen) skulle säga något om saken i en svensk kyrka, då det anses lika ofint att påpeka när någon bryter etiktetten som själva etikettsbrottet i sig, men enligt tradition, respekt samt god smak täcker en axlarna i kyrkan.

  2. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

  3. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

  4. avajames skriver:

    I am glad to see this blogs thanks for sharing. Check this also for saving budgeting ideas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg