Att läsa Alex Schulman är som att springa upp för en sommaräng om man är rullstolsburen men har tappat bort sin rullstol

3:28 20 Sep 2016

Alex Schulman eller “Schulis” som hans fanbase av gymnasiekillar i för stora kostymer kallar honom har skrivit en ny bok! Va? En till? Redan? Det måste verkligen brinna i fingrarna på den gubben alltså! Det är som att antalet gånger Filip Hammar inte har svarat på hans sms går att omsätta i skrivglädje.

Alex har skrivit många böcker. Vem minns inte tillexempel Privat: mejlkorrespondens som han skrev ihop med Carolina Gynning 2007? Eller ”skrev” är ju ett väldigt starkt ord i sammanhanget. Dom gav ut några slappa tack för senast-mail vilket kändes häftigt eftersom Alex Schulman var jätteelak och Carolina Gynning var jättekänd. Detta var alltså innan Alex liv blev en liveversion av My name is Earl och innan Carolina började måla kvinnor med oproportionerligt stora läppar på Cervera-glas.

Och rätt svar på frågan ovan är såklart: alla. Ska in där på lodrätt fyra.

Foto: Daniel Jordahl

Foto: Daniel Jordahl

Men sen tog Alex författarkarriär fart och han skrev i rask takt en bok om sin döda pappa, sin döda fru och sin döda mamma. Däremellan klämde han in en bok om det brinnande aktuella ämnet “tid” (som ju pågår HELA TIDEN! Tick tack tick tack, am I right?) tillsammans med Sigvard Steklund. Visst börjar man skönja ett mönster? Eller ska vi kalla det monster?

En snyftig historia om en person i hans absoluta närhet som inte finns längre. Det är som att han står på kistlocket och gråter floskler som var trötta redan när Peter Harrysson ledde Så ska det låta (precis i skiftet mellan sen järnålder och vikingatiden). Kanske att han viftar lite med “Lille Alex” för komisk effekt. Det vet jag ingenting om.

Min personliga favorit är Att vara med dig är som att vara nötallergisk och äta en jävla påse jordnötter och ändå inte dö eller vad den nu heter som handlar om vilken babe Amanda Schulman är. Den är svensk litteraturs motsvarighet till fondväggarna hos Camilla Läckberg: ett stort jävla Carpe Siemon i rosa glitter i romersk stil över hela köksväggen. Med andra ord: asgrym.

Foto: Magnus Ragnvid

Foto: Magnus Ragnvid

Jag var mindre imponerad av boken Tid som jag bläddrade i som hastigast när den delades ut gratis på Finlandsfärjan och jag var ständigt lös i magen pga Finlandsfärjan och hade tröttnat på att läsa baksidetexten till den finska handtvålen Samtiperre. Det verkar vara en bok främst riktad till blinda. För den kändes väldigt skön att hålla i men det som stod i den var dom där trökigaste gymnasieintellektuella segmentet ifrån Alex och Sigges podd som dom har torrkört nu i tre år fast utdraget på flera hundra sidor. Ni vet det där segmentet som kommer ibland mellan dom 800 reklamspottarna och Sigges olika dialektala humorinslag när Sigge har en teori och sänker rösten och kanske säger “det är som att varje känsla har ett inre… rum” och åtföljs av att Alex hummar som en jävla kolibri i 22 minuter för han fattar precis som oss inte ett jävla skit sen säger han “det där är så jävla intressant” och man vill bara skära av sig öronen med en rostig morakniv och skicka dom till Perfect Day Media med en lapp där det står “sy ett rosévin av det här era jävla as” för nån måste straffas.

DET har dom gjort en bok om. Gymnasiekillarna med för stora kavajer får ståfräs ut till Gnesta bara dom kollar på omslaget. Ljudet av 80.000 beiga chinos som spricker i grenen samtidigt. Tack If!

Foto: Magnus Ragnvid

Foto: Magnus Ragnvid

Alex Schulman skriver väldigt dåligt för att skriva så bra. Han skriver som den som skrev bäst på gymnasiet. Vilket är ganska jävla bra såtillvida man inte gick på Särskolan Uttern i Markaryd. Att läsa Alex Schulman är som att springa upp för en sommaräng om man är rullstolsburen men har tappat bort sin rullstol.

Sigvard Steklund är ju inte bara bäst i Sverige på att suga in kinderna på bild: han är ju också författare. Och han har också skrivit massa böcker om sina släktingar. Alex och Sigge förenas i att dom aldrig kan komma över traumat att växa upp i framstående familjer i Stockholm. Dom kan aldrig tvätta bort resterna av gåslever i mungripan. Det är som ett ärr… av gåslever… i mungipan. ”Hur kunde vi som hade så framgångsrika föräldrar INTE växa upp i en villa på Djurgården?” Dom fick åka tunnelbana till stan! Fattar ni det: TUNNELBANA. Nu åker dom taxi till soprummet och har Dr Alban sminkad i whiteface som hemhjälp för att kompensera men såren läker aldrig.

Sigvard är en något vassare författare. Men även en svamp är vassare än luft som vi säger på Hisingen. I sin senaste bok kopierade han rättsfallet om den försvunna flickan Madeleine McCann vilket måste ha varit minst lika jobbigt som att komma på en egen berättelse. Sigvard gjorde ju också mästerstycket att göra en Alex Schulman PÅ Alex Schulman dvs hitta en kändare person än sig själv och använda den som studsmatta mot toppen. Toppen = få fika regelbundet med Daniel Redgert och ha stående inbjudan när Sofia Wistam gifter om sig. Well played Sigvard lelle.

Foto: Magnus Ragnvid

Foto: Magnus Ragnvid

Det man undrar nu är vem fan Alex Schulman ska skriva om nästa gång? Har han någon död farbror som vissa söndagar inte ville vara med och spela crocket vilket skapade en emotionell distans mellan honom och Alex som nu legat och jäst i 35 år och kan bli 340 sidor snytpapper? Eller kommer Alex Schulman tvingas döda någon för att kunna skriva en till bok?

Den som lever får se och den som dör blir åtminstone en bok.

Nästa vecka: Hitlåtar vi inte minns: Fyra bugg och en Motorola

Läs även: Döskalle & Mästerligt möter Alex Schulman

118 kommentarer | “Att läsa Alex Schulman är som att springa upp för en sommaräng om man är rullstolsburen men har tappat bort sin rullstol”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Pär skriver:

  Hahahaha, sjukt bra Marcus!

 2. Elin skriver:

  Även som ett fan av A&S var detta riktigt bra! Välförtjänt med en känga tillbaka mot dem efter att de avfärdade Nej out west i podden. Heja Marcus

 3. Edvin skriver:

  Hahahah hela texten faller platt eftersom det är så jävla tydligt att du avskyr honom av hela ditt hjärta och det inte hade spelat någon roll om han skrivit ett mästerverk, du hade ändå skrivit samma text

  1. Niklas skriver:

   Chinosbralla alert!

 4. Matte skriver:

  Ditt skrivande håller inte heller så hög klass, även om jag delar hatet.

  1. Björn Anders skriver:

   Men du rå…

  2. Emily skriver:

   Det finns olika typer av texter. Det här är ett blogginlägg. Vad är stiltypiskt för ett blogginlägg?

   Hade en text av denna karaktär passat bättre i uppsatsform? Nej juste.

   Bra skrivet!

   1. Sara P skriver:

    Ojuste

 5. Andy skriver:

  Den här texten var dock mer patetisk än alla schulmans böcker, bloggar och artiklar tillsammans. Fullständigt katastrofal.

 6. gumar skriver:

  Nej den var inte alls dåligt skriven! Det är en konst att skriva bra på ett dåligt vis …

 7. Jimmy skriver:

  Skönt att se att det finns fler som känner kräkreflexerna aktiveras av dessa personer.

 8. Alexb skriver:

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Roligt och sant. Roligt för att det är sant. Att läsa Alex Schulman är som att springa 100 meter häck över en sommaräng med ansiktet i häckhöjd utan att hoppa

  1. Pimbe skriver:

   Ha ha ha ha! Det blir ännu bättre när man ser Aset Schulman framför sig i rollen.
   Mannen som blev känd för att han kallade folk för fitta och hora. Det finns bara en mer patetisk människa, hans helt menlösa bror som inte ens klarar av att rida på sin fega brors kändisskap.

 9. Alexb skriver:

  Fast tycker hundra gånger bättre om Alex än Sigge. Alex är bara svag. Sigge är ond

 10. Liv skriver:

  Nej vet du vad – det här var faktiskt inte roligt, bara onödigt och elakt. Tror egentligen att du är ganska begåvad så det är synd att du väljer att ägna så stor del av din vakna tid åt att spy verbal galla över andra människor. Nu är du inget annat än ett simpelt troll i bloggkostym.

  1. Creeper skriver:

   Humor, min käre Watson.

  2. rickard skriver:

   nej trollen är just de där två poddmongona och alla obildade nötter som inte orkar läsa riktiga böcker utan istället lyssnar på två fjantar som önskar att de hade läst mycket böcker och utger sig för att vara den typen av människor som läser mycket.
   Lättkränkta människor är dessutom alltid asfula, tänk på det.

  3. peter skriver:

   Skrattar så jag kiknar. Den självgoda mobbaren Schulman är en riktig dynghög.

  4. Kjolis skriver:

   Kul att Alex med familj är här inne och skriver dåligt kamouflerade försvarstal. Det är nämligen så att inte ens Alex mest hängivna fans skulle formulera sig så personligt förorättat som flertalet av replikerna här gör.

 11. Micke skriver:

  Det här var för helvete skitroligt! skrattade mig igenom hela texten. Detta TROTS att jag är ett stort fan av deras podd och nyss har beställt Alex nya bok SIGNERAD(!) för 245 spänn typ. Bra skrivet!

 12. Dejv skriver:

  Det märks hur du verkligen försöker vara rolig. I varje ord. Du försöker pressa ur humor ur en tandkrämstub av avund för två personer som är där du vill vara. Jag gillar dem inte, men lyssnar väl på deras podd emellanåt. Underhållande ibland, kass ibland. Din text är dock enbart kass.

 13. Anna skriver:

  Det här är nog det roligaste jag läst någonsin!

 14. Klaart skriver:

  Livet är för kort, för att läsa Alex Schulman.

  1. Kalle skriver:

   Instämmer! Råkade läsa en av Alex krönikor
   i Aftonbladet, vilken pretentiös smörja!! Han syns numera inte till i Aftonbladet vilket förklarar en del.

 15. Jens Ganman skriver:

  Fucking brilliant.

 16. Valman skriver:

  Bättre skriva dåliga böcker än att skriva OM dåliga böcker :D

 17. Måns Ahnlund skriver:

  Tack, bra början på dagen, väldigt roligt skrivet!

 18. Jonte skriver:

  Var länge sedan jag skrattade så mycket!

 19. Damir skriver:

  Varför räknas inte detta som ”näthat”? Din text osar av samma onanifrustrerade känslor man annars brukar se på flashback eller avpixlat.

  Vissa bitar var roliga, men inte så pass att artikeln var tvungen att publiceras. Du hånar en människa för att närstående till honom har dött. Det ligger faktiskt under flashback-nivå.

  Det ”roliga” är att Alex och Sigge är två män som vågar vara sårbara, och det enda Nöjesguiden gör är att befästa machonormen genom att håna dom för det.

  1. Pimbe skriver:

   ”dem”

  2. AnnaMaria skriver:

   Exakt vad jag också tänkte på Damir.
   Jag har följt NG,s utveckling under många år. Satte mackan i halsen. Trodde inte NG pysslade med sånt här.

   1. William skriver:

    Väldigt roligt skriven text för att komma från en ”komiker”.

 20. indigo skriver:

  Nu kommer du inte kunna sova på några månader därför Alex kommer stå bakom ett hörn när du minst anar det, och han kommer fånga dig, kasta in dig i en baklucka och slänga in dig i en cementblandare! :(

 21. Anton skriver:

  Texten fick inte riktigt den komiska effekt du sökte. Så lätt hänt när man tar i för mycket.

 22. Elin skriver:

  Herregud så bra skrivit utav dig.
  Bugar.

 23. Anton skriver:

  Obegåvad text, illa skriven.

 24. Josefin skriver:

  Håller med i sak, men hur kan man jobba med humor och ändå lyckas vara så extremt icke-rolig som du? Egentligen imponerande.

 25. Daniel E skriver:

  Otroligt kul! Ett riktigt mästerverk. Jag kan se framför mig hur Alex/Sigge försöker avfärda detta som något så lågt att de inte befattar sig med det, medan det egentligen kommer uppta all tankeverksamhet med hur de på bästa sätt kan hämnas. Bäst vore ju om de pissade på texten. Det är ju coolt.

 26. Jonas skriver:

  Spot on :)

 27. Lennart skriver:

  Bulls Eye

 28. Anders skriver:

  ?????

 29. Tord skriver:

  Vem är Alex Schulman?

 30. puzzled skriver:

  Jag är inget större fan av varken Alex Schulman som person eller hans skrivande. Men texten känns ändå ansträngande och motig att läsa, jag är utmattad redan halvvägs igenom.

  Kanske för att det verkligen känns hur du har ansträngt dig tills du spricker i varenda formulering. Det skiner igenom hur du har slagit knut på dig själv för att komma på alla dessa finurliga jämförelser. Så pass att flera av dom dessvärre känns ganska långsökta, snarare än finurliga.

  Och det är ju inget fel med att anstränga sig. Kruxet är väl bara att det inte ska vara så uppenbart.

 31. Artur Douglas skriver:

  *slow clap* Weltklasse. Extremt kul!

 32. Newfield skriver:

  Urusel recension! Genomsyrad av hat och avundsjuka. Säger mycket om dig och lite om boken.

 33. MG skriver:

  Haters gonna hate.

 34. P skriver:

  Har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv!

 35. Hong Kong skriver:

  Tungt skrivet! Håller på dig!

 36. Josefine Holmqvist skriver:

  ÅH ÄNNU EN COOL, VÅGAD HIPSTERKILLE (med långt hår – såklart) SOM VÅGAR TYCKA ILLA OM ALEX OCH SIGGE!!!

  Din text är misslyckad av minst sjuttioelva anledningar, men vi kan ju börja med denna: Alex Schulman har liksom inte gjort sig förtjänt av detta lilla hatinlägg. Mannen KAN uppenbarligen skriva böcker, är förhållandevis intelligent samt både sympatisk och rolig – vilket har föranlett att han har en enorm skara fans (vilket du själv, föga förvånande, inte har).

  Du tror att du sparkar uppåt, kanske? Att denna mediaman är satan själv som behöver få höra det? Men det är ju inte så. Du åstadkommer ingenting alls med dina ord. Tänk om du orkade lägga ned samma enorma ansträngning och formulera en text om en person som faktiskt ÄR satan själv? Alex får redan mer uppmärksamhet någon människa behöver.

  Ps. För att arbeta som komiker var din text chockerande trist. Ds.

  Ps2. Till ditt försvar: jag fattar att det SUGER att bo i Gbg – jag hade också varit bitter ((((((: DS.

  1. johan skriver:

   Vi slutade läsa vid ”liksom”…

  2. Stig Åtsidan skriver:

   Hej Alex.

  3. Marcus Berggren skriver:

   Hej Josefine! Tack för ditt långa svar. Tog du tjänstledigt eller arbetar du deltid? Förlåt för att jag sparkar in en vidöppen dörr och sällar mig till den långa litterära tradition vi har i det här landet av att skriva långa elaka blogginlägg om Alex Schulmans författarskap. Du skriver att “mannen kan UPPENBARLIGEN skriva böcker”… well… hans ord finns tryckta på papper som säljs för pengar. Så långt är jag men sedan går nog våra meningar isär. Du antyder att jag inte sparkar uppåt vilket föranleder mig att tro att du tycker att jag sparkar nedåt? Det var himla märkligt att en av Sveriges största medieprofiler genom tiderna står under en bondkomiker/bloggare från Kungälv som åker kollektivt till olika lastpallar och läser högt ur Berts Dassbok för växelpengar.
   Förövrigt var texten inte alls någon ansträngning utöver att jag tvingas läsa den här skiten varje dag. Sedan förstår jag verkligen inte varför alla blogginlägg måste handla om “satan själv”. Haha. Det är en rolig tanke men jättejättekonstigt.
   PS. För att “inte åstadkomma något med mina ord” var ditt svar chockerande långt.
   PS 2. Jag bor i Stockholm.

 37. Underbart att det finns personer på Nöjesguiden med så bra humor, det var faktiskt riktigt roligt och jag antar att Alex och Sigvard kan handlar det med vetskapen om att vi lyssnare inte vill för allt i världen att de ska sluta att podda.

  Bra igenkänningshumor, det kan bara skrivas om man ägnat åtskilliga timmar åt att plöja igenom böcker, artiklar och lyssna på podden. Marcus jag anar en liten avund mellan dina rader av fyndiga bugg och motorola.

  Tack för att du uppskattar Alex och Sigge och får dem att tala om den här artikeln så att du kan göra som Alex gjorde i begynnelsen ; Håna den som är mer känd för att skapa sig ett eget namn.

  Lycka till i framtiden. Kul var det iaf

  /Christopher (Alex farbror?)

  1. Emma skriver:

   Exakt så. Killen har koll på varje avsnitt, varje textrad. Vill bli dem och kör greppet från -07. Ja men lycka till då.

 38. Nina skriver:

  Skrattade så jag grät! Tack!

 39. Sofia skriver:

  Underbart. Just fabulous fångat.

 40. Per skriver:

  Alex Schulman är helt otrolig! Så mänsklig! Som en spegelbild av samtiden. Sårbar utan att be om ursäkt för sig. Han är podcasternas Zlatan Ibrahimovic.
  Helt otroligt.
  Tack Alex
  Och Tack Sigge

  1. Morfar skriver:

   Kul :-)

 41. Lina skriver:

  jag älskar Shulis!!! Den här lelle krönikan dryper av självbelåtenhet. Den är säkert välskriven (det antar jag du varit noga med efter din sågning av en som faktiskt har ngt att berätta), men den är genomskinlig. TACK IF !!!! ❤️

 42. Matti skriver:

  Detta är så kul – för att det är sant. Mitt i prick.

 43. Emma skriver:

  Var detta en recension? Du har ju bara gjort exakt det de pratat om i sin podd.. krämat ur dig en slakt som ska få läsarna att garva. Inte för att du nödvändigtvis tycker så illa om varesig Alex, Sigge eller det de skrivit. Bara för att det är en likemagnet. Trött.

  1. Koko skriver:

   Kan det vara så att Alex försökte värja sig mot det här när han för några veckor sedan gjorde avbön i podden och sade sig (återigen) vara en ny människa?
   http://www.expressen.se/kultur/bocker/susanna-popovaoverklass/
   En enkel fråga: Om den nuvarande Alex är den ”riktiga” Alex – vem var då tillsammans med Zytomierska? Hon har med all önskvärd tydlighet visat sig vara sociopat under alla år i offentligheten, – menar han att denna relation också bara var ett spel för galleriet?

 44. anna voltaire skriver:

  På allvar den roligaste kritiken av en bok jag någonsin läst. Dessa Shulmans alltså…..

 45. Emil skriver:

  1-1

 46. Roland Ji skriver:

  Man kan också raljera för mycket. Nu bevisat.

 47. Bo skriver:

  Sensationellt läsvärde! En semantisk uppvisning om en person vars narcissism och ego kontinuerligt imploderar i banala böcker, intellektuellt bisatsgrunda Expressenkrönikor och allmän mediasvada vars tragiskt episka kvantitetskåthet får hissmusik att framstå som Stravinskij. Briljant!

  1. Viktor Emanuel skriver:

   ” Det måste verkligen brinna i fingrarna på den gubben alltså! Det är som att antalet gånger Filip Hammar inte har svarat på hans sms går att omsätta i skrivglädje.”

   ”Alex Schulman skriver väldigt dåligt för att skriva så bra. Han skriver som den som skrev bäst på gymnasiet. Vilket är ganska jävla bra såtillvida man inte gick på Särskolan Uttern i Markaryd”

   Fick du betalt för den här skiten?
   Try harder.

 48. Amanda skriver:

  Touché.

 49. matts.jungward skriver:

  Kejsaren är naken

 50. Irish Brian skriver:

  Thanks to you my upstairs neighbor was just woken by my explosive laughing!
  I hope you’re happy

 51. Andrea skriver:

  Den här texten är ju fullständigt meningslös eftersom den bara handlar om din personliga inställning till Alex Schulman.
  Är det en recension? En samtidsbetraktelse? Eller bara en personlig spya?
  Jag vill veta vad boken handlar om.
  Jag vill veta om den är bra.
  Jag vill ha en analys.
  Givet hur otydlig din text är, så är det ett under att den publicerades.

 52. indigo skriver:

  Jag hatar er alla. Ni är störda i utvecklingen.

 53. carl skriver:

  Oavsett vad man tycker om Alex Schulman eller Sigge Eklund. Det här är en objektivt dålig text.

 54. Klara skriver:

  Åh vad du har mycket hat inom dig. Ganska välskriven text men inte det minsta rolig. Alex & Sigge dom vet minsann hur man är roliga. Tack IF!!!

  1. Lisa skriver:

   Tack IF! Ja de är mycket roligare. Med den här artikeln försvann ”nöjet” ur Nöjesguiden…

 55. Stefan skriver:

  Klockrent !
  Tycker bäst-före-datum på dessa har passerats och de har inte förstått det själva.
  Tror inte de har så många lyssnare längre, jag har fortfarande prenumeration så deras podd laddas ned men lyssnar aldrig, tror det är så hos alla jag känner.. tyvärr blir deras statistik fel..

 56. Peter skriver:

  Det här var kul

 57. Daniel skriver:

  Pinsamt dåligt. Journalister / skribenter som tror dom är David Batra i textform och spyr galla på allt kommersiellt med ”målande referenser”? fy fan säger jag, då tar jag alla dagar i veckan hellre två självupptagna mediamän som babblar om ångest eller varför inte en vanlig recension där skribenten håller sig till det hen är kapabel till. Way out west – prylen var rolig men denna text är riktigt sämst.?

 58. Erik skriver:

  Jag skäms å dina vägnar för den här texten som är så pretentiös att jag behöver vända bort blicken från skärmen ibland.
  Att göra sig lustig över en människas sorg är så jävla osmakligt. Vänta tills någon du älskar dör. Se om du håller fast vid att man kan skämta om allt.
  Jag tycker Alex & Sigge är ganska töntiga men du är på den allra mörkaste botten.

 59. per skriver:

  90% PR-Stunt, eller?

 60. Nicklas skriver:

  Det bästa jag någonsin läst på Nöjesguiden!

 61. Per skriver:

  Vilket litterärt självmål. Du vill alltså hata på någon annan som hatar och därigenom vinna exakt vad?

  Alex Schulman är en mobbare och en tönt men du blir exakt likadan.

 62. K skriver:

  Nu är ju jag gubbe och hatar de flesta. En av få fringisar med att vara äldre. Och jag avskyr både Sigge och Alex av hela mitt onda och kolesterolstinna hjärta. Men… Och detta är ett stort men. Maken till skitnödigt letande efter balla formuleringar och uppvisande av social nervositet har jag sällan läst. Det anstår inte ens en götlaborgskomiker. Ha lite jävla självkritik och sälj inte ut dig helt för dina futtiga femton i rampljuset. Men vaffan. Luften är fri.

  1. AnnaMaria skriver:

   Jag gillar ju Alex och Sigge, men dina synpunkter på texten håller jag verkligen med om.

 63. Elin skriver:

  Skulle vilja önska ett blogginlägg om den yngre brodern. Tack på förhand.

 64. efraim skriver:

  Alltså det är ju alltid kul att läsa sågningar, och det är många fyndiga formuleringar i denna. Men lämnar ändå en besk bismak att skribenten uppenbart lyssnat/läst allt som Schulman/Eklund har producerat. Jag är inte heller något fan av dem, men det är ju väldigt enkelt att undvika att köpa böcker eller ladda hem podcasts som man inte uppskattar.

 65. Anders skriver:

  Jag har väldigt dålig koll på vilka dessa personer är, men jag hatar dem ändå innerligt. Tack för en underbar text och för att du motiverar mina känslor.

 66. Stina skriver:

  Oklart om det var meningen att detta skulle va roligt? Känns mest som dåligt formulerat skitsnacks-svammel från en generellt avundsjuk och kränkt person

 67. astmania skriver:

  Så här är det – Schulman är en beta man, därför beter han sig som en fi**a hela tiden, och kommer bäst överens med (andra) kvinnor. Han är väl medveten om sin position och mjölkar ur sig själv på allt han har till ett billigt pris, därför det kommer aldrig bli lika bra som de bästa, som inte behöver kämpa så.
  Män som inte fattar sin beta situation i livet kommer aldrig passa in, schulmans, dom måste vara ett socialt projekt, en blåsning, det löjligaste som finns i sverige. och han blir riiiik den f-n.

 68. Viktor Emanuel skriver:

  ” Det måste verkligen brinna i fingrarna på den gubben alltså! Det är som att antalet gånger Filip Hammar inte har svarat på hans sms går att omsätta i skrivglädje.”
  ”Alex Schulman skriver väldigt dåligt för att skriva så bra. Han skriver som den som skrev bäst på gymnasiet. Vilket är ganska jävla bra såtillvida man inte gick på Särskolan Uttern i Markaryd”
  Fick du betalt för den här skiten?
  Try harder.

 69. rkc skriver:

  sååååå jäääävla kul!

  tummen upp mackan!

  mvh mamma

 70. AnnaMaria skriver:

  Fan vad elakt!

 71. AnnaMaria skriver:

  Jag har läst texten tre gånger nu. Varför så jävla elak och gåtfull? Missunnar du deras framgång? De är ju helt fantastiska. Lyssnar på mkt pod, deras vinner med hästlängder.

 72. AnnaMaria skriver:

  Hatfull inte gåtfull.

 73. Emil skriver:

  ”som”: 99 träffar.

 74. Clara skriver:

  Ren och skär njutning att lässa detta. Tack!

 75. Anna-Lena skriver:

  Tack för din skrift om dessa Pellejöns-gubbar!

 76. Anna-Lena skriver:

  Förtydligande av Pellejöns-gubbar är Alex och Sigge.

 77. madelen skriver:

  Länge sedan jag läst en så dålig text, kom igen! Lika förvånad är jag över att så många tyckte det var så bra skrivet!? Skadeglädje? Avundsjuka? vad det nu handlar om det är fan inte attraktivt! Lev och låt leva! Madde

 78. Charmie skriver:

  Fantastiskt! XD

 79. Micke skriver:

  Fiffig recension. Var kan man läsa dina böcker?

 80. mike skriver:

  Nästa lika roligt att läsa all muppiga inlägg som Marcus sågning, oavsett om man anser kritiken obefogad eller ytterst välförtjänt

 81. Lolita skriver:

  Jamen JA. Kejsarens nya kläder. I am with you!

 82. Linda D skriver:

  Herrejösses, du tog verkligen i så att du sket på dig. Hela din text skriker bara avundsjuka och då går det inte att skratta. Det blir bara så himla sorgligt att läsa.

 83. Arbee skriver:

  Lysande! Jag har alltid haft lite svårt för den där överprivilegierade självgoda smilfinken med engelska tänder. Han är en av de mest överskattade kändispersonligheterna.

 84. Kim skriver:

  Bland det bästa jag någonsin läst, denna bloggaren har helt klart talang!

 85. Kernita skriver:

  Jag har LÄNGE försökt formulera en sån här dräpare i huvudet utan att lyckas. Nu finns den. Tack IF!!!!

 86. Jens skriver:

  Ni som försvarar Schulman och tycker detta är elakt kan ju inte veta hur han betedde sig i början av sin karriär?

 87. Andrea skriver:

  Vilken råttkung till text.

  Någon här ovan påpekade att det som svider mest i inlägget är faktumet att du gör narr av ett sorgearbete. Jag måste helt och hållet instämma i det. Det är så fruktansvärt fult gjort att jag blir illamående.

  Du och alla andra får loska hur snorigt ni vill på Alex och Sigge och Satan och hans alla mostrar, jag skiter uppriktigt i vilket. Ge dock själva fan i att håna sorg.

 88. Linus skriver:

  Jag är ett stort fan av Alex & Sigge MEN detta var nog bland de roligaste jag läst på länge. Hatten av!

 89. Jonas skriver:

  Buhuu, Marcus är dum! Det är en satirisk text av en komiker om en känd person som jobbar inom media och utger sig för att vara författare, då får man tåla lite. Dessutom är Schulis själv jäkligt bra på att trasha kändisar. Suveränt roligt skrivet, lägg inte av!

 90. Maja skriver:

  Roligaste på väldigt, väldigt länge. Alex har narcissistiska sår, haha. Det har hans terapeut sagt. Ja, det är få terapeuter som rätt ut säger vilken störning en patient har. Alex är inte den vassaste kniven. Han är kändiskåt. Åh som någon skriver man måste stå pall lite kritik, om man ger sig in i leken. Till de ”goda” som skriver här. Väx upp för Guds skull!

 91. Mander skriver:

  Tack !!Alex & Sigge pratar nära döden /livet upplevelse om Astrid Lindgren samtidigt som man haj! -haj : ar in / ut Casino reklam för 80 papp in på podd reklam kontot.. i 9 december podd avsnittet. Vad tror ni Astrid hade tänkt om det? Det finns en känsla av att Alex o Sigge går vilse i sin egen strävan av ett författarskap, speciellt när man betänker målgruppen gymnasister i chimos:)

  1. Preludium skriver:

   Lite som att sända reklam från Akademibokhandeln under BB eller PH. Är du säker på att de får betalt för reklamen? Enligt vissa källor har de bett de berörda företagen om lov att få spela deras reklamjinglar – utan ersättning.

   För att det ska framstå som att de faktiskt presterar nåt av värde….

 92. Sjuttiofemman skriver:

  Slöläser Expressen. Får en krönika av Alex Schuman framslumpad.

  ”Då ville jag ta ytterrocken, ner på stan, åka till Göteborg, ta ett tåg, in till studion och skrika till dåren: ”Du ska inte rimma på hjälm!! Du ska rimma på ANDRA ORD SOM GÖR ATT MAN KANSKE KAN GISSA ATT DET ÄR EN HJÄLM I PAKETET! HUR SVÅRT KAN DET VARA? ÄR DU DUM I HUVUDET?””

  Nästan synd att han har den gnutta impulskontroll som fick honom att hejda sig i taxin, på väg till tågstationen.

  En jävla tur att han inte har något viktigare jobb än att på lite halvtragglig svenska skriva hittepå-historier om döda släktingar.

 93. Göran skriver:

  Lite sent men Vad gjorde du på en Finlandsfärja? Där är det ju endast skit som samlas, hänger och lever

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg