Lifestyle, några slappa spaningar om Malmö och reklam

3:10 15 Sep 2016

Hej kära bloggläsare och folk i Örebro.

Kul att just du är här. Idag är det torsdag tror jag. Alla dagar i mitt liv känns som en torsdag. Att man snart ska få vara ledig men sen är man aldrig det för när man vaknar upp är det torsdag igen. Men jobbar man inte i en gruva eller som Drottnings Silvias svenskalärare får man inte gnälla på sitt jobb tycker jag. 

Veckan har varit fylld med gig där jag försöker sätta lite nytt material. Jag har fem minuter på att Fritzl rimmar på schnitzel som ska bli något. Såhär söt har jag varit:

Foto: Johannes Brenning.

Foto: Johannes Brenning.

Foto: Nalle Ahlgren.

Foto: Nalle Ahlgren.

Jag jobbar två dagar i veckan ifrån Malmö och sänder radio och innan jag fick det giget hade jag knappt sett Malmö på ett vykort. Fast å andra sidan: vem fan trycker vykort med Malmö på?

Jag var där en gång för flera år sedan med mitt ex och såg en experimentell enmansföreställning i en källare som handlade om att han som hade showen hade försökt ta livet av sig samma dag som Whitney Houston dog, en riktig feelgood-historia, som vi flabbade. Sen åt vi en falafel som var så billig att man fick betalt för att äta den.

”Här har du 30 spänn och en rulle med nån slags stekt kikärtsskit i”

Sedan åkte vi hem.

Nu bor jag i Malmö minst en natt i veckan och det är fan something else. På Göteborgska: BRÖTIGT. Det är lika jävla segregerat som på alla andra ställen bara det att den geografiska ytan är mindre så alla bor på varandra. Överallt släpar folk runt på möbler. Det verkar som att alla i Malmö alltid flyttar. Det är rökförbud på barerna fast tvärtom. Man får bara röka inomhus. Folk skryter om hur ”kontinentalt” Malmö är men jag tolkar det som att dom menar ”fattigt”. Det är ingen skillnad i utgångsfrekvens på tisdagar och lördagar vilket jag tolkar som att alla är arbetslösa och/eller alkoholister. Alla komiker som bor där står på scen två gånger om året men har 19 poddar var som släpper sju avsnitt i timmen varje dag året om och livnär sig på att kränga T-shirts. Lite som jag.

Påtal om T-shirt: NU BLIR DET REKLAM:

Jag och förmodligen Sveriges roligaste person Carl Stanley gör Tombola Podcast som är ett jävla skojtåg som aldrig stannar. Varje måndag lottar vi två nya ämnen som lyssnarna skickar in och så pratar vi om dom i nästa avsnitt. Ingen sport, ingen politik, ingen satir och sån skit. Vi har precis släppt våra svinsnygga tröjor som alla måste köpa och bära på måndagar:

svart-tro%cc%88ja gra%cc%8a-tro%cc%88ja

Köp dom och stötta oss på Patreon.

Ha det nu så bra du kan ha det så hörs vi imorgon. Om ni lyssnar på Morgonpasset i P3 så kommer jag sitta med där och blajja. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg