På tal om butiker

7:36 15 Sep 2010

Har jag förresten berättat att jag jobbat fem av mina tio år inom handels på en ICA-butik? Det är sant. Jo, det är faktiskt sant. Fråga mig om vad som helst från PLU nummer på frysta räkor till priset på Euroshoppers burkravioli och jag rabblar svaren i sömnen. De övriga fem åren sålde och köpte jag tv-spel.

With that said peppar vi för nya avsnittet av Tylösandskungarna.

2 kommentarer | “På tal om butiker”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jens skriver:

    Att bli kallad för skälsordet ”pk” för att man säger något som är politiskt korrekt är ungefär samma sak som att bli kallad ”moraltant” för att man råkar tycka att det är fel att döda urgulliga kattungar. Med det sagt:

    Tylösand. Det är höjden av trash-tv. Vi gillar det för att det tilltalar våra allra sämsta sidor tror jag. Men trots allt, har vi inte ett ansvar för oss själva och andra? Borde vi inte bojkotta programmet av flera anledningar. Jag menar, ett program som glorifierar en ungdomkultur där maximal fylla är målet är rena rama mardrömmen för alla dom som arbetar för att hjälpa barn och unga på vift.

    Och visst, man kan argumentera för att Tylösand visar på allt det dåliga med att dricka, men jag tror framförallt att deltagarna framstår som sköna, obrydda, som beviset på att man kan supa skallen av sig med ett resultat som överskuggar allt annat – att man blir känd.

    Sanningen är ju en annan.

    Jag vill inte på något vis dumförklara en hel generation unga människor, men ändock, det ligger ett slags glorifierande i att sända det här programmet och jag tror inte någon vinner på det mer än att just våra sämsta sidor får lite underhållning. Vi kan väl försöka att ha så rena själar som det går.

    Jag vill avslutningsvis citera tv-serien Simpsons:

    TÄNK PÅ BARNEN.

    Eller nej förresten, avslutningsvis vill jag påtala att jag är allvarlig. Nåt slags ansvar har vi och att godkänna ett program som Kungarna av Tylösand genom att kolla på det, och prata om det, ger fördumningskulturen ytterligare näring. Men viktigare, det är en del i skapandet av en kultur som jag tycker att vi kan försöka ha något slags koll på.

    För hur kul vi än har emellanåt behöver vi inte ytterligare öka kön in till Maria Ungdom. Den är lång som den är och det drabbar folk både på ett individuellt- och ett kollektivt plan.

    Jag röstar utan att känna mig det minsta finare än någon annan för en bojkott av det totalt intelligensbefriade.

  2. Pelle Tamleht skriver:

    Det är mycket riktigt trash-tv. Vilket emellertid inte gör sannolikheten att jag kommer att se ännu ett avsnitt mindre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg