Igår gästades Restaurang Jonas av norges stolheter Maaemo, restaurangen som gick direkt upp på två stjärnor i Michelin bara efter ett knappt år. Inledde med lite Nyr, en färskost som bara produceras på en enda gård av totalt 18 kossor.
Därefter ett kycklinghjärta täckt av ogräs och ett fint lager dillolja. Norrmännen har utvecklat en grym förmåga att hantera kyckling då bestämmelserna runt att hängmöra kött är mycket hårdare än i Sverige.
Sen höjdpunkten. En granbarrsdimma som ackompanjerade…
…karamelliserade havskräftor. Kan har varit bland topp 10 det godaste jag ätit i hela mitt liv. Om ni har möjlighet att besöka Jonas under gästspelet, gör det.
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.