It’s my Ramen and I cry if I want to

7:44 24 Jan 2013

Lagade världens godaste rätt Ramen häromdagen. Nu hade vi inte lika fina skålar som ovan men det blev väldigt gott ändå, och efter hårda påtryckningar kommer här en sammanställning. Utgick från lite olika recept samt eget huvud. Måtten räcker till ungefär fyra personer, men det är inte så noga. 

Buljongen
Fläskkött, utan fett. Cirka 400 g.
4 halverade vitlöksklyftor
En liten purjolök
Finhackad ingefära
Ett par matskedar miso
En dl sake
En dl japansk ljus soja (Ni ba: BÅDE miso och soja?! Svaret är ja.)

Koka upp och låt det puttra i en timme ungefär. Var inte rädd för att fuska lite med några droppar fond om du vill ha ännu mer mustighet. Sila sedan, men behåll köttet.

Fyll skålar med groddar, kimchi, fläskköttet samt nudlar som kokat någon minut eller två. Häll över buljongen och stek ett ägg. När ägget är klart är även nudlarna det, lägg på ägget och servera med en gång. Gärna med en flaska sriracha nära tillhands för den som vill ha det lite starkare. Servera med lite sake, för sakens skull. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla