R.I.P Hultsfred, länge leve Hultsfred

10:28 20 Mar 2013

Det blev alltså klart idag att Hultfredsfestivalen flyttar till Sigtuna kommun. Jag är inte generellt någon jättenostalgiker, och förstår givetvis att något måste göras om festivalen ska överleva, men med detta sagt får jag ändå en tår i ögat av alla minnen som utspelats där.

Hultsfred var den första riktiga festivalen jag åkte på och bodde i tält. På den tiden var det den i särsklass viktigaste festivalen att spela på för nya band, och när jag fick samtalet 2005 att mitt band The Sunshine var erbjudna en plats på rookiescenen bajsade jag bokstavligen på mig. Och det var såklart precis så stort och häftigt som vi hoppades på.

Jag har nog besökt festivalen minst sex gånger totalt och bott i tält, på ingemars tomt, i hus och sista gången i ett litet skjul tillsammans med Stockholm Dodgeball Association samt Johannes Helje.

Nöjesguiden hade faktiskt länge en traditionsenlig husbrunch där, som sedermera flyttade till Way Out West och blev gigantisk. Anyway Hultsfred, rest in peace och länge leve Nya Hultsfred.

3 kommentarer | “R.I.P Hultsfred, länge leve Hultsfred”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Kajsa skriver:

    Det är ju däääärifrån jag känner igen dig! The Sunshine. Jobbade som arrangör på en festival i Skåne för flera år sedan (dåliga minnen, omöjligt att dra folk till festivaler i sydöstra Skåne om huvudnamnen inte ligger på Rix FM:s A-lista). Men kul. Spelar ni nuförtiden?

  2. Pelle Tamleht skriver:

    Haha, hej Kajsa! På Möllan då eller Kabusa kanske? Kul! Vi har legat ”på is” de senaste två åren men man ska aldrig säga aldrig.

  3. Kajsa skriver:

    Men sjukt att jag har läst din blogg ett bra tag nu utan att koppla. Alla bitar faller på plats! Kabusa, vilket minne du har. Är festivalarrangör i Umeå nu, här är folk till och med peppade på bra musik! Hör gärna av dig om isen smälter eller så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG