Var på smygpremiären av pop-up-restaurangen Dill igår och provade deras niorättersmeny. För ynka 495 spänn får man en resa genom den molekylära gastronomin med inte mindre än nio stopp alltså. Maten i sig var förstås i minimalistiska portioner där de första tre-fyra rätterna kanske var en aning väl tillkrånglade. Det var egentligen först vid den första varmrätten – biffen – som det verkligen började brännas. En riktigt höjdpunkt var dock pommes fritesen gjord på kikärtor. Synd då att man bara fick en.
Vi fick jackpot gällande bordsplacering och hamnade bredvid Lisa med sällskap. Notera den sjukt tjusiga lokalen i bakgrunden.
Det här är den enda matbilden jag tog. Ser ut som en skogaholmslimpa med mjukost, jag vet. Det var det inte riktigt, men väl blåmögelost. Svingott.
Och här är menyn i sin helhet. Som sagt, det tog fart på riktigt från biffen och framåt.
Här är jag med kocken Michael Wignaill som dagen till ära hade foten i gips efter en wakeboardolycka. Allt som allt – passa på att gå dit någon gång innan den 3 oktober om du får bord. Bokningarna i första svängen tog tydligen slut på 29 minuter.
Skippa vinpaketet dock och satsa på en rejäl flaska rödpang. Klart slut.
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.