Årets Kock 2014

2:33 7 Feb 2014

Sitter i detta nu och ser livesändningen av prisutdelningen i Årets Kock. Var där tidigare idag och eventet i sig var riktigt grymt. Tänker dock fortsätta tjata om hur bisarrt det är att en enda kvinna har vunnit tävlingen genom hela dess historia, och att samtliga finalister redan från semifinalerna i år var grabbar. 

Bäst var iallafall förra årets vinnare Daniel Räms (Lilla Ego) som stod för både frukost och lunchlåda. Tackar även mina vassa armbågar som gjorde att jag lyckades norpa ett par sådana. Gott. 

Nu ska jag se vem som vinner. 

Uppdatering: Årets Kock 2014 heter Filip Fastén, Restaurang Frantzén. Silvermedaljen gick till Martin Brag och bronset till Jesper Bogren, Norda Bar & Grill.

3 kommentarer | “Årets Kock 2014”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. jahaja skriver:

    Hur tänker du nu Pelle, skulle de kvinnliga kockar som blev utslagen i kvartsfinalerna på något sätt varit direktkvalicificerad till finalen pga sitt kön? Smak är givetvis subjektivt men med den brasklappen är ju Årets kock en väldigt meritokratisk tävling, eller hur? Hur vill du förändra den för att fler kvinnor ska komma längre?

  2. Pelle Tamleht skriver:

    Jag tänkte svara på detta men så noterade jag att Lisa redan skrivit så briljant om problematiken här. Läs det. 

  3. jahaja skriver:

    Den artikeln var fullkomligt substanslös. Det är ett evigt tjat om förebilder. Hur lyckades egentligen Neil Armstrong sätta en fot på månen, ingen hade ju varit där tidigare och varit en förebild?

    Är inte juryns uppgift i Årets Kock att avgöra vem som tillagar godast mat (plus några extrapoäng för att man arbetar på ett snyggt och strukturerat sätt etc)? Det är rimligen ett rätt könsblint upplägg. Men hoppa över den senare delen av bedömningen och presentera de fördiga rätterna helt avidentifierade, dubbelblint, så försvinner risken att någon gör en bedömning av kön.

    Tjafset om liggpoäng lämnar jag därhän. Kan vuxna människor inte bortse från den sortens sideffekter kommer man aldrig nå toppen. Jag tror inte de som doktorerar i matematik gör det för att titeln ger så många ”liggpoäng” även om man blir bäst i landet inom sitt område. För övrigt, skulle domarna i matematiktävlingar vara icke-matematiker? Skulle inte tro det.

    Lite anekdotiska (naturligtvis utan att nämna namn) ”männen är rädda för dig”. Skribenten är 50, inte 20 (som majoriteten av NG:s undermåliga bloggare), då borde man, om man vill tas på allvar, lämnat stadiet med anekdotisk bevisföring.

    Det hela handlar om gnäll från någon/några som inte är beredda att satsa den energin som krävs för att bli bäst. Som vanligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG