Tidningen Mat har släppt rykande färsk statistik över svenskarnas grillvanor. Dessa livsmedel hamnade tio i topp över vad vi gillar att lägga på grillen. Noterar något förvånat att frukt lyser med sin frånvaro. Desto mer glädjande dock att 93% väljer att krydda själva medan endast 3% köper färdigkryddat.
Bästa grillmaten (enl tidningen Mats läsare):
- Fläskkarré 24%
- Kycklingfilé 20%
- Fläskfilé 18%
- Entrecôte 17%
- Grillspett 17%
- Lax 16%
- Grönsaker 15%
- Hamburgare 9%
- Korv 8%
- Biff 7%
och detta dricker vi till
- Rött vin 31%
- Vatten 12%
- Rosévin 10%
- Öl 9%
- Läsk 6%
- Vitt vin 5%
- Cider 2%
- Mjölk 1%
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.