I helgen gick matfestivalen Taste of Stockholm av stapeln ute på Djurgården. Festivalen som förra året huserade på Riddarholmen beskriver sig själva som ”matfantastens himmelrike” och bjöd detta år på cookalongs med kockar, mat från foodtrucks och gårdsförsäljning. Här följer några snabba intryck.
Läget. Tack vare det fina vädret visade sig Wasahallen med trädgård vara en lyckträff.
Utbudet. Representationen av stans restauranger var lite sisådär jämfört med förra året. Foodtrucks i all ära, men även dessa var i princip samma vi ser varje vecka på Hornstulls marknad.
Gott om plats. Inga köer direkt, förutom till toaletterna.
Drycken. Något för få vattenhål, även om de som fanns representerade (bland annat Carnegiebryggeriet och 19 Glas) levererade.
Betalsystemet. Det stod mellan att köpa poletter i en svårhittad ”bank” belägen i en vit barack, alternativt ladda ner den svårmanövrerade och batterikäkande appen Zapper. Vad hände med iZettle (som vissa av utställarna smart nog valt att ta med sig).
Bäst var ändå vakteläggen. Det har blivit en fin tradition att köpa vaktelägg under Taste. Nu ska jag göra omelett.
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.