Övergreppet i Big Brother

1:17 10 Okt 2014

Så har det hänt igen. Två ”sköna killar” som ”bara skulle skämta” med en tjej och försökt tvinga henne till oralsex. Skillnaden mot alla andra miljarder gånger är att detta skedde i direktsänd tv inifrån Big Brother-huset, och alltså finns dokumenterat med all önskvärd tydlighet. Trots detta verkar det inte som att produktionen kommer att polisanmäla det, då ”kvinnan inte har uttryckt en önskan för det”. 

Polisanmäl för i helvete, hur mycket mer bevis än så här behövs det egentligen? Hejdå John och Philip. Titta gärna igenom klippen från i natt och känn efter om ni tycker det var en bra idé såhär dagen efter. 

Nu har även Hanna skrivit bra om detta, samtidigt som produktionen visar upp en krishantering av det mer katastrofala slaget. Och nu har övergreppet blivit ett polisärende.

29 kommentarer | “Övergreppet i Big Brother”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Simon skriver:

  Inget hat mot din artikel bara en fråga för jag är nyfiken. Har du sett klippet på händelsen eller bara skummat igen medias rubriker? Om du nu har sett klippet kan du då utifrån det förklara för mig vart i det som Philip försöker tvinga till sig oralsex för jag hittar inget som antyder till det, John var ett svin det såg alla men hur du kan hänga ut Philip som någon slags våldtäktsman i media såhär tycker jag känns jävligt fel och bara en jakt på klick från din sida så som sagt har du en bra förklaring till varför du anser att philip försökt tvinga henne till något så lyfter jag på hatten och kryper tillbaka till min hörna med svansen mellan benen. Har du oh andra sidan inte det så tycker jag det är på sin plats att ändra lite i artikeln

 2. Robert skriver:

  Simon:
  Försökte Simon hindra John på något sätt? Sa han till honom att sluta?
  Försökte Simon hjälpa tjejen att komma ut ur rummet?
  Eller stod han och hoppades på att hon skulle ge efter?

  Lika vidrigt beteende av båda två.

 3. Robert skriver:

  Äsch då, bytt ut det andra och tredje Simon mot Philip…

 4. Pelle Tamleht skriver:

  What Robert said.

 5. Simon skriver:

  Dåligt beteende att in säga emot ja, men fortfarande inget svar på min fråga, när försökte han tvinga Caroline till oralsex? Genom att flera gånger säga nej och att han inte vill?

 6. Robert skriver:

  Simon:
  Tja, han drog också ner gylfen och gick mot henne. Flera gånger.

  Varför vill du försvara hans beteende?

 7. Nja skriver:

  Vet inte om Aftonbladet har rätt, men enligt dem:
  ”[John] är den som till en början är pådrivande men får snart övertalningshjälp av Philip. Sedan blir språkbruket väldigt grovt.
  – Du ska ner med den i halsen, pallar du det, säger Philip.”

 8. S skriver:

  Som vanligt här i kommentarerna ska det diskuteras huruvida det verkligen handlar om våldtäkt. Ni vill väl gärna kalla detta skämt? Män som läser här, föreställ er själva i tjejens situation; någon, kanske fysiskt starkare och två mot en, stänger in er i ett rum och kommer inte släppa ut er förrän ni pussar hans kön. Eller kör ner hans kuk i halsen. Fortfarande roligt?
  Blir så trött att ni inte kan ha lite empati och känna att detta var hotfullt och fel!

 9. mikaela skriver:

  Alltså detta med att en del anser Philip vara oskyldig/lika utsatt som Caroline. Signaturen Robert har redan uttryckt sig klokt och riktigt kring Philips beteende men jag vill också tillägga:
  Att Philip inte vill ”leka leken” är endast för att han inte vill såra Jenny, som han tydligen är kär i (en annan deltagare ej närvarande i rummet). Inte vid ett tillfälle antyder han att situationen/agerandet är fel av någon annan orsak. Här är exempel på vidrigheter som lämnade Philips käft under klippet:

  John: Den ska ner i halsen.
  Philip: (tar sig på kuken utanför byxorna, drar ev ner gylfen och ställer sig precis framför Caroline) Klarar du det?

  någon minut senare..

  Philip (till Caroline): Om jag inte hade haft känslor för någon i det här huset hade jag stoppat den i halsen på dig så du knappt kunde andas. Du skulle ligga på golvet och ropa efter luft.

 10. Ikognito skriver:

  How could you sink so low?

  Omw to wake n bake.

 11. Jossan skriver:

  Det sjuka är att de säkert inte fattat att detta är ett sjukt jävla äckligt beteende om det hänt utanför huset.

 12. P skriver:

  Kan inte någon som sett klippen anmäla. Är inte de ”vittnen” om det är i direktsändning?

  //P

 13. Henny skriver:

  Fan vad dumme og respektløse dere er. Jævlig tråkigt å se.

 14. emiliano skriver:

  Det många inte verkar fatta är att klippet inte visar hela händelsen från början till slut. mycket som är relevant visas inte i klippet.

 15. Robert skriver:

  Emiliano:
  Vad är det för relevanta saker som inte visas?

 16. Anarkisten skriver:

  Blir förbannad att deltagare blir diskad då det yttersta ansvaret ändå ligger hos produktions gruppen och dom som sitter bakom kamerorna.Känns att dom väntade på någon scen ur filmen Anklagad, annars hade dom all makt att ingripa tidigare.Man kan INTE skicka in en massa alkohol till ungdomar och förvänta att inget ska hända.

  Om någon bör diskas är det produktionen INTE stupfulla deltagare.

  Om någo ska diskas bör det vara produktionen INTE stupfulla deltagare.

 17. Robert skriver:

  Anarkisten:
  Så killarna skulle fått stanna kvar därinne? Med tjejen?
  Det känns ju stabilt och ansvarstagande…
  Och även om ”produktionen” borde ingripit mycket tidigare så ligger skulden fortfarande helt och hållet på Philip och John, stupfulla eller inte.

 18. narkisten skriver:

  Robert,Varken en kille eller en tjej skall förnedras öppet eller bakom lyckta dörr men det går heller inte att vara en retsticka.Jag såg ett avsnitt då Carolina låg på Anders och Philip låg i en säng på andra sidan rummet och sa äckliga saker och bad Carolina upprepa dom(jag är 12 och våt), vilket hon gjorde.Sådant hjälper inte fallet.Varför har INTE carolina själv anmält detta är min fråga.

 19. Robert skriver:

  Emiliano:
  Vad är det för relevanta saker som inte visas?

 20. Robert skriver:

  Anarkisten:
  Så vi har John som kräver att Caroline ska utföra oralsex på Philip, och som fysiskt hindrar henne från att lämna rummet.
  Och vi har Philip som säger att om han inte haft känslor för någon annan där inne skulle han kväva henne med sin penis.
  Bland annat.

  Därför spelar det ingen som helst roll vad Caroline gjort innan. I en helt annan situation.

  Varför försöka flytta fokus från killarna?

 21. Anarkisten skriver:

  Varför var det dom andra deltagarna och INTE program ledningen som fick avbryta detta. Vad var det ledningen väntade på?Big brother är ett program som är uppbyggd på sex och kränkning av deltagare. Många av tidigare deltagare har fått söka terapi hjälp efter programmet och det är ju INTE rätt.

  Till ledningen-SKÄRP TILL ER OCH SE TILL ATT INGEN BLIR KRÄNKT OCH SEXUELLT ANTASTAD I ERT PROGRAM ANNARS FÅR NI LÄGGA NER.

  Tittarsiffror i all ära men någon måtta får det vara på var gränserna går.

 22. Anna skriver:

  Så sjuhuhuhukt obehagliga män som gör så här. Och så oerhört oansvarigt av produktionsbolaget att inte avbryta det som sker. Jag känner så himla mycket för den där tjejen. Och det är så sorgligt att hon inte ens verkar förstå att det är okej att bli upprörd och säga nej. Vi är många som blivit indoktrinerade till att vara ”duktiga flickor” som tar pissiga skämt, närmanden och gliringar för att vi tror att vi måste och borde stå ut med skiten. BRA att snubbarna blev utskickade. Att en massa män sitter och försvarar Philip är precis samma grej som när män går i försvar för våldtäktsmän för ”han är ju en så himla schysst kille”. Usch usch usch!

 23. Anarkisten skriver:

  Anna, Det handlar INTE om att försvara killar.Även killar blir ofta ila behandlade och kränkt Det handlar om att stå på sig och INTE nervärdera sig själv och ständigt söka bekräfelse hos andra, det är då risken är stor att bli kränkt och utsatt.

 24. Robert skriver:

  Anarkisten:
  Om man läser igenom dina inlägg har du skyllt på ”produktionsgruppen”, på Caroline och på ”programledningen”.
  Det vore klädsamt om du åtminstone kunde säga att John och Philip har betett sig på ett jävligt dåligt sätt.
  Jag håller med om att Big Brother och liknande program inbjuder till sånt här beteende, men det gör inte killarna mindre ansvariga. På något sätt.

  Och det handlar inte om att någon ska sluta nedvärdera och börja stå upp för sig själv, det handlar om att sluta kränka och inte utsätta människor för vidriga saker.

  Varför vill du flytta fokus från förövaren?

 25. S skriver:

  Heja Robert. Känner att min hjärna smälter lite av att läsa Anarkistens kommentarer. Skylla på alla utom förövarna?? Hur osympatisk får en bli?

 26. Anna skriver:

  Anarkisten: Så om det nu inte handlar om att försvara killar, varför gör du då just det? I ljuset av att 98% av alla våldtäkter utförs av män, och en överväldigande majoritet av offren är kvinnor och barn, så skiter jag högaktningsfullt i om ”killar blir illa behandlade och kränkta” i just den här kontexten – Philip och John gjorde FEL. De blev inte illa behandlade och kränkta. De utövade social makt, de stängde in och försökte övertala och hetsa fram en sexuell akt från en kvinna som inte ville. Det här har inget med bekräftelse eller att nedvärdera sig själv att göra. Det har med en strukturell maktförskjutning att göra. Och du är så uppenbart ute och cyklar.

 27. Anarkisten skriver:

  Har inte tid med detta sket längre.Finns viktigare saker att engagera mig i än bortskämda snorungar.Det är föräldrarnas sak att uppfostra och informera sina barn om livets faror INTE mitt.

  Bottoms up and have a darned good day.

 28. Robert skriver:

  Anarkisten:
  Synd, det här var ju ett ypperligt tillfälle att prata om saker som sexuella trakasserier, tjatsex, övertalning, m m. Det verkar som om fler människor varit i Carolines situation, och det är väldigt ovanligt att det fnns både ljud- och videoinspelning av hela sitationen.
  Men nu vet jag iallafall att du tycker det är typ alla andras fel att sådant här händer. Utom killarnas. Eller ditt.
  Lycka till med de viktigare sakerna!

 29. Anarkisten skriver:

  I`m baaaaaaaaaaaaaaaaaack. Hade bara en liten fråga. Vad anser ni om tjejer som tar tillbaka killar som utsatt en annan tjej för kränkning och mobbning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg