Så mycket bättre – Orups kväll

7:25 25 Okt 2014

Mitt första möte med Thomas ”Orup” Eriksson var backstage på Rocktåget i Sundsvall i början på 90-talet. Han hade nyligen förlorat mot Tommy Nilsson (och Alexander Bard) i Melodifestivalen och tvekade först över att skriva på min autografkeps där Tommy tidigare hade skrivit. Efter lite övertalning plitade han dit sin kråka och rufsade om mig i håret. 

Sedan dess har artisten en given plats i min pophistoria med alla dåtida och nutida hits han legat bakom. Såg faktiskt Orup och Lena på Chinateatern bara för några år sen och kunde då glatt konstatera att värdigheten var intakt. Därför var det extra kul att få luta sig tillbaka och njuta av Orups dag. Såhär var tolkningarna. 

 Kajsa Grytt – Magaluf
Det stora plustecknet kommer av att hon tog from det sorgsna i texten. I övrigt inte en superimponerande version. Gillade dock ångestvrålet i slutet.

 Love Antell – Från Djursholm till Danvikstull
Här glimrar Love till de gånger han byter till sitt övre register, och jag hade gärna sett honom göra det lite oftare både under denna och förra veckans framträdanden. Fin Stockholmsskildring, men VARFÖR gjorde han inte just Stockholm?

 Carola – Sjung Halleluja (och prisa gud)
Programseriens mest förutsägbara tolkning? Ja. Men rösten? Ja rösten.

 Ola Salo – Trouble (Trubbel) 
Alla låtar låter på gott och ont som The Ark när Ola sjunger. Jag hade faktiskt gärna hört honom göra denna på svenska men men.

 Familjen – Regn hos mig
Oerhört vågat att redan i andra programmet gå utanför sina egna musikaliska ramar och göra en ballad. Big up för detta, och för att resultatet faktiskt blev riktigt bra. 

 Amanda Jensen – Diggin for gold in the USA (När vi gräver guld i USA)
Ni andra kan gå hem nu. Amanda Jensen sopar FULLKOMLIGT banan med denna veckas startfält. Gråtfest? You bet. En given repris i duettprogrammet. 

Nu har även Sonja skrivit om lördagens avsnitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG