Så mycket bättre 2015: screeningen

11:24 15 Okt 2015

Idag fick vi möjligheten att för andra året i rad avnjuta första avsnittet av säsongens Så mycket bättre i sällskap med de deltagande artisterna. 

Det börjar precis som vi trodde på förhand. Sven-Bertil Taube har ställt in på grund av förkylning och Kleerup är försenad.

Utan att spoila för mycket är avsnittet, där Niklas Strömstedt står som huvudperson, uppbyggt på sedvanligt manér. Vi får följa artisternas olika resvägar till Grå Gåsen. Niklas Strömstedt och Lisa Nilsson träffar Ison&Fille på båten, medan Kleerup och Miriam Bryant hämtas på flygplatsen av Jenny Berggren. Det är som vanligt lite stelt och trevande. Och mindre stelt blir det inte när Sven-Bertil välkomnar Ison till gården med repliken ”Are you american?”.


Fille&Ison.

Vi snabbspolar förbi lunchens låtval på grund av embargo, men kan hinta om att den bjöd på en topp och två sänkor. Därefter tolkar artisterna varandra i något annat än sång, ett kul inslag som faktiskt också tvättar bort stelheten. Vid artistbordet på screeningen märks tydligt också att åtminstone Lisa Nilsson och Miriam Bryant funnit varandra under vistelsen på Grå Gåsen. 

Vi går in i en känslosam period när Niklas berättar om sin barndom. Och en av artisterna får under middagens session faktiskt inte bara artisterna i programmet, utan också halva screeningen att börja gråta. Miriam Bryant har stundvis, ganska ofta, samma effekt fast tvärtom och kommer definitivt bli säsongens roliga person. 


Miriam Bryant. 

Tyvärr var det ingen av artisterna vid denna screening som axlade Carolas mantel från förra året, då hon tackade produktionen och Gud för maten, men det kanske var just Sven-Bertil som hade fått det uppdraget. 

All in all en habil inledning på säsong 6 av ett av samtidens bättre programformat. På lördag sänds det klockan 20:00 på TV4. 

Kleerup då? Han dök upp lagom till plåtningen efter. I solglasögon. 

Betygen på alla tolkningar i första avsnittet hittar du här. Läs också: Alla artister till Så mycket bättre 2015, eller när Döskalle och Mästerligt mötte Niklas Strömstedt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG