Under Gastro Nord den 26-29 april anordnar Korvbrödsbagarn tävlingen Burger Battle 2016, med Christian Hellberg i juryn. Vinnaren får 20 000 spänn att göra en matresa för.
Här följer mitt bidrag till tävlingen. Se det som inspiration eller som antites, upp till dig. Jävligt gott är det iallafall, om än inte särskilt ortodoxt. Hamburgerpuritanerna skulle förmodligen gå bärsärk.
Pelles Srirachaburgare
Högrevsfärs
Srirachasås
Salt
Peppar
Steksmör
Snabbpicklad rödlök
Gurka
Hellman’s Majonnäs
Friscobröd (ja, till denna variant funkar Friscobröden bäst)
Gör såhär:
Tjoffa ihop högrevsfärsen med Srirachasås, peppar och minilite salt (tänk på att Srirachasåsen är salt i sig) och forma till fina puckar. Stek i rikligt med smör.
Värm bröden i ugnen, alt stek dem i pannan.
Montera burgarna med köttet, majo, rödlöken och gurkan
Ät och njut.
Du tävlar genom att fota och instagramma din burgare med recept under #burgerbattleswe. Faller ditt recept Christian ”Sillen” Hellberg i smaken blir du en av åtta finalister som gör upp om en resecheck värd 20 000 svenska kronor. Tävlingen pågår fram till 31/3. Glöm inte att du måste ha öppen profil för att tävla. Presenteras i samarbete med Korvbrödsbagarn, läs mer på @korvbrodsbagarn.
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.