På tisdag nästa vecka släpps den första hamburgaren i samarbetet mellan Johan Jureskog och McDonald’s. Men redan igår fick ett gäng hungriga journalister prova anrättningarna. Jag var där.
Här kommer omdömen om de tre burgarna, tillsammans med datum som de finns på restaurangerna.
12 april – 2 maj Jureskog New York
226 gram nötkött. Saltgurka, karamelliserad och rostad lök, lagrad cheddar samt tryffelmajo.
En habil uppgradering av QP:n. Bald move med tryffelmajonnäsen, men jag tycker det funkar.
3 maj – 23 maj Jureskog Texas
150 gram nötkött, bacon, barbequesås och picklad rödlök.
Barbequesmaken i denna tar över en aning för mycket och hela burgaren smakar mest rökt bacon.
24 maj -13 juni Jureskog Signature
226 gram nötkött, gul lök, Jureskogs ketchup och dijon.
En ganska klassisk burgare, och min solklara favorit med mycket umami. Osten Svarta Sara får burgaren att sticka ut.
Läs också: Vild hamburgerbeef i kocksverige.
Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.