Apropå att stureplan.se läggs ner

4:36 2 Jan 2017

pelle-tamleht-snyggast-stureplan

Läser Alex Schulmans text om nedläggningen av stureplan.se och minns fanimej som igår när jag knep en tredjeplats på ”Snyggast på Stureplan”-listan för exakt tio år sedan i år. Även om mitt efternamn var något felstavat (det brukar vara det) så minns jag pirret. Jag var (givetvis) mer lättflörtad då.

Men än mer uppseendeväckande är fan att jag inte tyckts ha åldrats nämnvärt sedan 2007. Visst, lite kortare hår och några fler kilon men ändå!

Eller så är det bara i mitt huvud det känns så, men en bra story ska inte kollas upp för noga.

En kommentar | “Apropå att stureplan.se läggs ner”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Diskriminerad skriver:

  Ja, du har fan åldrats bra!!

  Och att Stureplan.se läggs ner känns bara skönt. Jag har alltid tyckt att elitismen kring krogarna runt Stureplan rimmar illa med allt prat om människors lika värde. Bara att ha en snyggast-lista tycker jag säger en del då den antyder att det också finns fula människor där ute (som antagligen inte kommer in på klubbarna kring Stureplan).

  Ska man bryta normer och få bort diskriminerande strukturer måste man ta avstånd från sådant här. Det ska inte finnas några gäster som är extra viktiga och går man ut ska man känna att man duger som man är. Det är en sak att ha en klädkod men att indirekt exkludera tjocka, gamla och handikappade med mera genom att sprida samma gamla ideal vecka efter vecka är inget annat än ren och skär elitism, det vill säga uppfattningen att ett fåtal har rätt att bestämma och härska.

  En dag tror jag att vi kommer se tillbaka på denna utseendefixering och skämmas, men så länge människorna som premieras aldrig gör uppror och säger ifrån lär förändringen ta tid.

  Det är så lätt att kritisera andra som gör skillnad på människor och människor, men desto svårare verkar det vara att gå till sig själv och se vilken roll man själv spelar i ekorrhjulet.

  Våga stå upp mot detta, människor! Vi går inte på högstadiet längre där endast några få utvalda fick gå på alla fester. Ni vet ju att jag har rätt, nu är det dags att Ni visar lite mod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla