Smygöppning på Rutabaga

10:31 13 Feb 2017

rutabaga-2

I fredags besökte vi smygöppningen av Mathias Dahlgrens nya helvegetariska restaurang Rutabaga. Restaurangen, som öppnar officiellt idag, ersätter både Matsalen och Matbordet och lokalerna har fått sig en rejäl makeover. Det är fortfarande ganska avskalat, men långbord och mer casual än tidigare.

Det finns även ett fåtal sittplatser vid barbordet, där ett par bartenders också blandar drinkar med och utan alkohol. Vi provade bland annat den med blekselleri och gin som smakade gott och nästan lite förrädiskt nyttigt.

rutabaga-1

Menyn består annars av idel mellanrätter där du behöver tre, eller åtminstone två, för att bli mätt. Utan att spoila för mycket kan jag säga att framför allt gröncurryn var en klar favorit vid sidan om jordärtskocka och gnudi. Missa heller inte kokosglassen som var en riktig höjdare till efterrätt.

Rutabaga öppnar alltså idag, och jag killgissar att det är lapp på luckan som gäller under åtminstone rush hour den närmaste månaden. Men det verkar faktiskt av bokningsformuläret att döma finnas en del platser kvar redan idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla