”Anders Timell får inte dö”

8:34 27 Sep 2017

Det ska sägas, det förekommer ett visst jäv bakom detta då jag är bekant med såväl författaren som förlaget bakom. Men icke desto mindre är det här en av de bästa synopsis jag läst på senare tid.

Den letargiske Jon Holmberg, anställd vid Verkställande Utskottet, har fullständigt tröttnat på livet som vice assisterande rapportör. I affekt postar han en rapport som skall komma att få mycket ogynsamma konsekvenser. Den till synes oförarglige och livsglade estradören Anders Timell får plötsligt ett pris på sitt huvud. Tillsammans flyr de hals för huvud till skogs för att bygga sig ett nytt samhälle.

Jag kastade mig precis över Krutdurk förlags senaste bok Anders Timell får inte dö av Daniel Woxlin. Och det är alltså en, förvånansvärt verklighetstrogen, skildring av en statligt anställd administratör som av misstag beställer en avrättning på titelpersonen och sedan gör sitt bästa för att rädda livet på densamme.

Släpps den 9 oktober. Läs den, eller åtminstone dess synopsis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG