Ledare Nöjesguiden #2 2020

10:02 17 Feb 2020

Och karriären går bra?

”Jag såg en annons i en tidning om ett jobb som betalade bra.
Det krävdes ingen erfarenhet, det var tre tusen spänn varje dag.
Det gällde att ta några bilder, och att medverka i en film.
Jag var pank och behövde pengar, och gör mej rätt bra på bild.”

Lars Demian beskrev gigekonomin rätt bra redan 1990 i Stjärnan och karriären. Giget i just det fallet råkade förvisso visa sig vara en porrfilmsinspelning i Gamla Stan, vilket absolut inte alltid behöver vara fallet. Men icke desto mindre konstiga knäck gömmer sig utan omsvep i det myller av extrajobb som dykt upp.

Malmö Stadsteater har i sin nyskrivna föreställning Prekariatet riktat strålkastarna mot effekterna av gigekonomins framväxt och att vara egenanställd i en rolig och sorglig berättelse om vår tid. Nora Makander har träffat teamet bakom föreställningen och du möter dem lite längre fram i detta nummer. Som av en händelse innehåller detsamma även en inlaga på temat student och karriär.

En annan som är tillbaka i den karriär vi är vana att se henne är månadens omslagsperson Agnes Carlsson. Efter några års avstickare med utbildningar och kurser har hon hittat tillbaka till musiken, och om detta och mycket annat berättar hon för Moa Malmqvist.

Som om det inte vore nog gör fyra andra ikoner comeback i årets säsong av Paradise Hotel. Du möter dem och många fler i detta årets andra nummer av Nöjesguiden.

La daj da daj da daj da daj da daaaaaj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla