1:45 20 Nov 2012

Så inträffade då slutligen det oundvikliga och Björn åkte ur svenska Project Runway. Oundvikligt då han efter Iman förmodligen var minst tekniskt skillad i ensemblen. Antar dock, och kan till viss del hålla med om, att han bidrog till ”bra tv”. Men sättet han åkte ut på var inget annat än direkt pinsamt.

Marcel Marongiu: Jag förstår helt ärligt inte din design.

Björn: Jag förstår inte DIN design, den klänningen som Sofi har på sig.

Tystnad.

Marcel: Det är jag nog glad för.

Hejdå Björn. Nu är det extremt jämt skägg mellan resterande deltagare.

10:20 19 Nov 2012

Förlåt, jag vet att det är jättehemskt att djur har dött under inspelningen. Men alltså, Gollum finns inte på riktigt.

Efter mitt instagrammande i lördags har många hört av sig anonymt och bett om receptet på min chili. Om sanningen ska fram är det faktiskt inte ”min” utan ett grundrecept som har blivit något piffat efter input från Soraya och Stefan Malmqvist. Tänk på att det tar minst cirka fyra timmar innan den blir riktigt bra. De första tre såg det ut som snor. Så här gör du iallafall.

1.  Skär högrev i lagom stora bitar, ungefär som en fjärdedels varmkorv. Bryn i smör och plocka sedan upp.

2.  Hacka bacon, gul lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära och stek på hög värme i köttspadet.

3. Lägg tillbaka köttet häll på ljust öl, oxbuljong och krossade tomater. Krydda med honung, oregano, svartpeppar och paprika. Koka sedan i cirka en timme.

4. Tillsätt stora bitar röd paprika och smaka av med fisksås och worchester. Koka i två timmar till. 

5. Häll i en hel jäkla burk svarta bönor och koka cirka tio minuter till.

Servera med tortillabröd, creme fraiche, riven ost och koriander. Njut.

Förra veckan var ni fler än någonsin tidigare, ni som besökte nöjesguiden.se. Nästan 130.000 unika personer var ni faktiskt. Vi firar detta med en jättestor tårta som ser ut som en bläckfisk.

Det roliga är att även tidningen går upp i läsarantal. Så stort tack till alla ni som läser oss, jobbar med oss och tänker på oss innan ni somnar.

8:19 18 Nov 2012

Ända sedan Kåken valde att ta bort sin skrapade råbiff från menyn har jag upplevt ett tomrum i Stockholms råbiffsflora. De allra flesta serverar som bekant malda biffar, ofta färdigblandade på franskt vis. Men nu tror jag att en ljusning börjar närma sig. Escalier har plockat upp en snarlik på sin senaste meny, med stora bitar som ger tuggmotstånd. Har än så länge bara provat den en gång men lovar att återkomma med uppdatering huruvida trenden håller i sig eller ej. 

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla