Guiden till partierna du inte visste fanns

6:20 7 Mar 2018

För exakt en vecka sedan passerade deadline för att registrera partier till höstens riksdagsval. Valmyndigheten har nu presenterat den fullständiga listan med våra valmöjligheter i september.

För att registrera ett parti till riksdagsvalet krävs 1 500 underskrifter. Totalt har 38 partier mäktat med detta. Merparten av de registrerade partierna har såklart ingen chans att ta sig in i riksdagen. Men bara genom att ta någon tiondels procent kan de dra ner krisande riksdagspartier under spärren och skapa politiska svallvågor. Många av dessa småpartier känner de flesta av oss redan till, som till exempel Junilistan, Kristna Värdepartiet och NMR. Men vilka är de andra som vill få chansen att styra över Sverige?

Här kommer den ultimata guiden till de övriga 17 partierna du inte visste fanns:

 

Alternativ för Sverige

Den före detta SDU-toppen Gustav Kasselstrands nybildade parti, som lanserades igår. Politiken är hämtad från Front Nationale och bildspråket från LO:s Instagram.

 

Allianspartiet

När Ny Demokrati lades ner levde lokalavdelningen i Burlöv kvar som ett eget parti under namnet Allianspartiet. Lite som den amerikanske soldaten i Vietnam-kriget som levde själv på en öde ö i 44 år helt ovetandes om att kriget var över. Partiets riksdagskampanj lever i år farligt då hemsidan kapats av ett onlinecasino.

 

Europeiska Arbetarpartiet

På 70-talet ville EAP förbjuda all musik förutom klassisk. På 80-talet var de en av de huvudmisstänkta organisationerna i jakten på Olof Palmes mördare. Partiet är en förgrening av den internationella LaRouche-rörelsen vars huvudsyfte är att dyrka dess grundare Lyndon LaRouche. Lyndon säger sig ha svaret på livets alla frågor och sover endast två timmar per natt.

 

Direktdemokraterna

Vill införa direktdemokrati i Sverige eftersom att det har fungerat i Vallentuna fullmäktige. De vill även införa ”flytande demokrati”, där man röstar på någon som i sin tur ska få rösta i frågor som man själv inte orkar sätta sig in i. Lite som ett riksdagsval alltså.

 

Sociala Partiet

Vill att Sverige ska bli bättre på sociala frågor och driver frågan att det ska finnas anställningsformer där Arbetsförmedlingen och arbetsgivaren delar på lönen. Lite som lärlingsjobb. De vill också att man i Sverige ska kunna läsa upp sina betyg efter gymnasiet. Lite som Komvux.

 

Enhet

En hardcore-variant av Miljöpartiet som uppmanar alla att vara ett med varandra och naturen. Har namnet till trots en ganska oenhetlig strategi med fyra olika språkrör. Efter valet 2014 har partiet präglats av interna stridigheter då man inte lyckats enas om ifall klimatförändringarna finns på riktigt.

 

Frihetspartiet

Skulle från början heta Bikerpartiet och är en konstellation av diverse mc-gäng som gått samman för att komma in i riksdagen och begränsa Polisens verksamhet, bland annat genom att banta antalet polisanställda till 14 000 personer.

 

Skånepartiet

Vill bryta sig loss från Sverige och stoppa all invandring.

 

Norrländska Samlingspartiet

Vill bryta sig loss från Sverige och stoppa all utvandring.

 

Nordisk Union (Lottokratin)

Vill värna om den nordiska kulturen genom bildandet av republiken Skandinavia. Hemsidan får ses som ett nordiskt kulturminne i sig. Den vittnar även om att Skandinavias huvudstad kommer att förläggas någonstans i Ulricehamnstrakten.

 

Landsbygdspartiet Oberoende

Ett parti som vill värna om landsbygdsbefolkningens intresse och går till val på att införa en nollvision för varg. Alltså att det ska finnas noll vargar.

 

Spritpartiet

Grundades av skådespelaren Benny Haag och vill halvera alkoholkonsumtionen i Sverige utan att införa några förbud.

 

Svenska Förnufts Partiet

Invandringskritiskt parti som inleder presentationen på hemsidan med ”Vi är inga rasister, nazister, fascister, demonstranter eller farliga personer”. Sådetså.

 

Djurens Parti

Älskar djur!

 

Klassiskt liberala partiet

Älskar djur!

 

Initiativet

Lanserades i vintras via en uppmärksammad artikel i New Yorker, dock helt utan politiskt program. De skulle från sitt vuxenkollektiv på Östermalm istället åka ut i landet och workshoppa med fölket om psykisk ohälsa. Är således det enda politiska parti som också är en överklasscharity.

 

Kristdemokraterna

Ett gubbkändisparti som i höstas valde in Lars Adaktusson som andra viceordförande. Efter nån timme hade han redan hunnit lämna in och dra tillbaka ett förslag om att förbjuda sharialagar i Sverige. Det var tydligen redan förbjudet. Bert Karlsson är nytt politiskt förband.

 

6 kommentarer | “Guiden till partierna du inte visste fanns”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Diana skriver:

  Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
  och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av min erfarenhet med varje kropp som har sådan problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com]

  1. jOHANNA skriver:

   Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna om. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här läkaren som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är det
   email drogunduspellcaster@gmail.com
   Din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 2. Jessica skriver:

  Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska arbete, email: (drogunduspellcaster@gmail.com) jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: (drogunduspellcaster@gmail.com) om du står inför någon form av problem
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Pengar stava / lycka till stavning
  3. Om du vill stoppa din skilsmässa
  4. Skyddsspel
  5. Få jobbstavning
  6. Kampanjer
  7. Få pengarna tillbaka.
  8. viktminskning stavning
  9. Kärlekstavning
  10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
  11. Graviditetsstavning

 3. majece skriver:

  It will be great idea for college students to check https://midnightpapers.com/blog/avoiding-plagiarism out. You can use this information in order to avoid plagiarism

 4. coca skriver:

  The knowledge you share really changes me in my life, I sincerely thank you for what you have done, surely your blog will help more people.
  vin lookup

 5. Lukas Anna skriver:

  Hej killar;… Det här är Lava, från stockholm, sverige. Jag har en liknande god nyhet att dela här, jag upptäcker precis en ny lösning för att hitta sann kärlek och få tillbaka ex kärlekspartner även efter 3 år av skilsmässa eller separation, för bara några dagar sedan återvände min ex kärlekspartner tillbaka till mig direkt utan Jag bad honom komma tillbaka, jag ringde inte och skickade inte kärleks-sms till honom.
  För några dagar sedan när jag sökte på internet och läste liknande kommentarsinlägg på en blogg, läste jag om den stora Powers of Oduduwa lovespellcasting-kanalen och jag hittade hans e-postadress på samma blogg, så jag bestämde mig för att kontakta honom för att hjälpa mig att återställa mitt ex kärlek. Han svarade på mitt meddelande och sa att mina problem är lätta för honom att lösa, och han kan hjälpa till att få hem min man inom två dagar. Jag har aldrig gjort någon kärleksbesvärjelse eller voodoo förut, jag trodde bara att den här besvärjelsen med besvärjelser för böner verkligen fungerar för mig som magi. Igår fick jag ett telefonsamtal från min man efter tre år utan kommunikation, jag är så förvånad och glad idag eftersom jag har min man att återvända hem till mig. Jag rekommenderar starkt Dr.Oduduwa love spellcaster, du borde prova det idag,
  Är du i en skilsmässa situation just nu, kanske detta kan fungera för ditt bästa, även om du vill hitta äkta kärlek, vill du få tillbaka ex kärlekspartner även efter gräl och separation?, eller du vill ha en kärleks charm att få håll i min kärlekspartner att älska och lita på dig för alltid.
  Få gratis onlinekonsultation nu via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
  e-post: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  du kommer att tacka mig senare; ler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG