Recension av FI:s Nigeriabrev

5:41 27 Feb 2018

Feministiskt Initiativ ville testa om det gick att göra en valfilm utan budget. Filmen heter ”Klart vi kan” och är beviset på att de inte kunde.

För några veckor sedan försökte svenskarna febrilt att förstå vad Moderaterna menade i sin senaste kampanj. Med Feministiskt Initiativs nya film kan vi slå fast att den senaste trenden i svensk politik är att man inte ska fatta något överhuvudtaget. 2018 är året då valkampanjer är lika begripliga som Nigeriabrev.

FI:s nya valfilm är en samling slumpvis staplade ord och bilder som inte går att förstå ens om man försöker. Att titta på deras valfilm är som att fundera över universums oändlighet och drunkna i sin egen oförståelse. Kanske är den också skriven för ett parallellt universum.

I partiets intellektuella miljö har ingen vågat räcka upp handen för att fråga vad meningarna faktiskt betyder. Filmen är vackert gjord, och valfilmer ska bryta mot reglerna. Men reglerna för meningsuppbyggnad är inte en av dessa.

Texten är skriven som om slumpvis utvalda Ranelid-citat har översatts till Hindi fram och tillbaka sju gånger för att uppnå Google Translate-nirvana.

Det är såklart skönt att slippa valfilmernas traditionsenliga budgivning om vem som kan erbjuda flest poliser. Men vad i hela friden betyder ”i bakrutan går tiden isär i välvande kamp”? Kanske är det en mening som skär rakt in i demografin litteraturelitister i Malmö som inte redan röstar på FI.

 

Ska man sjunga texten i sitt huvud till valfri Kent-låt? Är det så det är tänkt?

 

Eller är det i själva verket en pensionsreklam? ”Kan vi ge makten och lika härlighet till alla en evighetens dag? Kontakta oss så berättar vi mer”.

Filmen måste i ärlighetens namn kännas som en besvikelse för alla de som faktiskt är nyfikna på vad partiet vill. Men alltid kan den väl intressera någon. Även Nigeriabrev har ju en hit rate på 1 procent.

10 kommentarer | “Recension av FI:s Nigeriabrev”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Allimac skriver:

  Väldigt vass analys Per, kan vara ditt bästa inlägg hitills!

  1. Diana skriver:

   Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
   och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av min erfarenhet med varje kropp som har sådan problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com],

 2. Patrizzia skriver:

  Hade hellre sett volvos made by people som kampanjfilm!

 3. majece skriver:

  It will be useful for college students to read information from https://dissertationauthors.com/blog/uf-dissertation. Here you can learn more about dissertation writing

 4. Your information has been very use full, I will surely use it for as a source!

  https://www.theacademicpapers.co.uk/dissertation-writing-services-uk.php

 5. Lukas Anna skriver:

  Hej killar;… Det här är Lava, från stockholm, sverige. Jag har en liknande god nyhet att dela här, jag upptäcker precis en ny lösning för att hitta sann kärlek och få tillbaka ex kärlekspartner även efter 3 år av skilsmässa eller separation, för bara några dagar sedan återvände min ex kärlekspartner tillbaka till mig direkt utan Jag bad honom komma tillbaka, jag ringde inte och skickade inte kärleks-sms till honom.
  För några dagar sedan när jag sökte på internet och läste liknande kommentarsinlägg på en blogg, läste jag om den stora Powers of Oduduwa lovespellcasting-kanalen och jag hittade hans e-postadress på samma blogg, så jag bestämde mig för att kontakta honom för att hjälpa mig att återställa mitt ex kärlek. Han svarade på mitt meddelande och sa att mina problem är lätta för honom att lösa, och han kan hjälpa till att få hem min man inom två dagar. Jag har aldrig gjort någon kärleksbesvärjelse eller voodoo förut, jag trodde bara att den här besvärjelsen med besvärjelser för böner verkligen fungerar för mig som magi. Igår fick jag ett telefonsamtal från min man efter tre år utan kommunikation, jag är så förvånad och glad idag eftersom jag har min man att återvända hem till mig. Jag rekommenderar starkt Dr.Oduduwa love spellcaster, du borde prova det idag,
  Är du i en skilsmässa situation just nu, kanske detta kan fungera för ditt bästa, även om du vill hitta äkta kärlek, vill du få tillbaka ex kärlekspartner även efter gräl och separation?, eller du vill ha en kärleks charm att få håll i min kärlekspartner att älska och lita på dig för alltid.
  Få gratis onlinekonsultation nu via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
  e-post: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  du kommer att tacka mig senare; ler.

 6. Mateojohn skriver:

  I’m grateful that you shared this blog. Very useful.reckless driving virginia

 7. Yashkannan skriver:

  Thanks for sharing this blog.I discovered that there actually exist two very separate categories: those with proven government relations and those without after getting GSA Schedules for various organisations. The latter group is the target audience for this blog post. There are many preparations to be made before beginning to win government business, even if a GSA Agreement is an excellent tool for decreasing the entry hurdle to federal procurement. Generally speaking, there are three techniques, and you can use any one of them alone or in every combination. Contact Gate Barrier System Services in Dubai.Gate Barrier System Services in Dubai

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg