Denna poster illustrerar just hur mansdominerat Coachella och musikfestivaler är

10:12 12 Jan 2015

Tänk, här trodde jag naivt att kanske musikvärlden var mer jämställd än den vi tar del av.

Men genom åren har det blivit uppenbart att detta inte stämmer, och fokuset har främst varit festivaler där utbudet är obehagligt mansdominerat. En festival som har fått ta emot denna kritik ett antal gånger är omåttligt populära Coachella. Nyligen släppte de sin line-up för årets upplaga, där bland annat ett uppträdande från allas kärlekskrankiga rappare Drake utlovas.

Men när det kommer till kvinnliga akter ekar det tomt i detta herravälde, vilket sidan Slate har valt att illustrera med ovanstående bild, där vi ser exakt hur försummade kvinnorna är bland branschens bokare. Ska vi behöva göra en liknande photoshop för varje festival i jakten på en lösning?

Samtidigt måste jag medge att Coachella imponerar på en front. Vi minns alla när Tupacs hologram gästade, och i år har de lyckats toppa den bedriften. De har nämligen återupplivat det gamla pojkbandet AC/DC, som var relevanta för sisådär 100 år sedan. Så när det kommer till progressivitet ligger denna falloskult i alla fall i läkarkonstens framkant.

5 kommentarer | “Denna poster illustrerar just hur mansdominerat Coachella och musikfestivaler är”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. jahaja skriver:

    Och hur många festivaler har Svante själv startat? Finns det någon som tvingar Svante-ponken att gå på Coachella?

  2. Erik skriver:

    Herregud, han kritiserade bara festivalens utbud. Men visst. Hur många tidningar har du skrivit för? Finns det någon som tvingar Jahaja-ponken att läsa Nöjesguiden?

  3. jahaja skriver:

    Jag har skrivit för bland annat Expressen och Computer Sweden, men det är ett avslutat kapitel i min ”karriär”. Hurså?

    Han borde starta sin egen festival. Jag känner till ca 20 festivaler som drivs av eldsjälar med kanske 200-500 besökare. Har man ett bra koncept kan det säkert växa och man kan försörja sig på det.

  4. Erik skriver:

    Fast det skrev du inte. Du försökte inte vara konstruktiv, utan vände dig mot Svante på ett nedlåtande sätt varpå jag svarade med samma mynt. Försök inte få det till att du inte vet vad jag pratar om, du har ju till och med jobbat med språket?! Du skrev inte att han borde starta sin egen festival och att du hade lite koll, ditt andra svar tolkar jag som ganska schysst. Du försökte tysta ner ”Svante-ponken” eftersom du inte delar hans åsikt. ”Han är inte tvungen att gå, så varför gnäller han?”, ungefär så tolkade jag ditt första svar.

    Peace

  5. jahaja skriver:

    Naturligtvis var det nedlåtande, Allmungs framstår som en initiativlös kverulant som inte gör något utan kommunala bidrag, men det utesluter inte att andemeningen var konstruktiv: starta din egen festival om du av någon anledning är missnöjd med nuvarande utbud. Det är relativt enkelt och billigt om man börjar i lagom skala.

    Vad var egentligen poängen med ditt senaste svar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg