Hot Sugars nya låt får en surrealistisk skildring i månadens bästa musikvideo

9:16 26 Feb 2015

I en tid då allt fler producenter inom rap vänder sig till smattrande synthar så livar Nick Koening — relation till Ezra okänd — upp genrens samplingtraditioner med en twist. Under pseudonymen Hot Sugar har han gett sig ut på New Yorks gator och spelat in unika ljud som sedan förvandlas till en låt. Med senaste singeln Sinkies har han bland annat arbetat med ljudet av en bankomat, ett brinnande dockhus och vinden blåsandes över hans familjs gravsten. Resultatet är något gastkramande men förföriskt och i sin ljudbild helt unikt.

Låten har även fått en minst lika surrealistisk upplevelse till musikvideo där kärlek över sociala medier leder till tragiska konsekvenser. Detta nästan lynchesquea drama är dränkt i starka färger, skildrat genom stadsbilder och bär på en smått påträngande känsla av klaustrofobi. Från ett minst sagt underligt intro till ett sovrum där häng med ormar och narkotika tar upp en stor del av tiden — Hot Sugar skrev samt regisserade vad jag väljer att kalla månadens bästa video.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG